--> طريقة عمل عجينة قطنية هشة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home عجينة / قطنية / هشة

طريقة عمل عجينة قطنية هشة

عجينة القطن
عجينة القطن

المقادير :
2كوب لبن دافي (الحليب )
1ونصف ملعقة كبيرة خميرة فورية 
1ونصف ملعقة كبيرة سكر ناعم 
باكو بيكينج بودر 
نصف كوب لبن رايب او زبادي 
نصف كوب زيت نباتي
ملعقة صغيرة ملح
5كوب دقيق منخول 

الطريقة :
1- في بولة انزل اللبن والسكر والخميرة والزبادي او الرايب و2كوب دقيق واقلبهم مع بعض كويس جدا واغطيهم واسبهم 10دقايق لغاية ميعملو فقاقيع .
2- انزل الزيت واقلبهم مع المكونات وابتدي انزل كوب كوب مع البيكينج بودر واعجن لغاية متتكون معايا عجينة طرية وافضل اعجن فيها لغاية مالعجينة تكون ناعمة وطرية .
3- احطها في بولة واغطيها واسبها ساعة في مكان دافيء تختمر ويتضاعف حجمها او حسب حرارة الجو واستخدمها لكل الاستخدامات بيتزا-فينو-كيزر واي معجنات تحبيها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top