فطائر سبانخ مقرمشه
المقادير :
العجينة :
3كوب دقيق
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
الحشوة :
نصف كيلو سبانخ
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
4ملعقة كبيرة جبنة كريمي
كوب عين جمل مجروش
زيت
2ملعقة كبيرة دبس رمان
ملعقة كبيرة سماق
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة الشاي بالجبنة
الطريقة :
1- في بولة او العجان انزل الدقيق وملح وسكر وخميرة والبيكينج بودر واقلب كل المكونات مع بعض كويس وانزل الزيت واعجن المكونات وتمتزج كويس جدا وابتدي انزل المية واحده وحده لغاية متتكون عندي عجينة طرية وتلم افضل اعجنها مده 10دقايق .
2- انزل العجينة بعد مبقت طرية وناعمة في البولة واغطيها واضعها في مكان دافيء تتخمر تعلي ويتضاعف حجمها ابدء اقسمها كور قد اللمونة الكبيرة واغط\يها واسبها ترتاح 5دقايق .
3- في طاسة علي النار انزل الزيت يسخن كويس جدا انزل الثوم ويدوب يبدء ياخد لون انزل السبانخ واقلبهم مع بعض وانزلها ملح وفلفل وسماق ودبس رمان وتقلبتين لغاية متتشوح وتدبل واطفي عليها وانزلها الجبنة الكريمي وعين الجمل واقلبهم مع بعض كويس جدا .
4- ابدء افرد العجين دائرة وانزل الحشوة في النص واقفل من 3جوانب عشان تعطيني شكل مثلث وترصيهم في صنية مدهونة زيت وتسبيهم يخمرو تاني ويتضاعف حجمهم وادخلهم فرن سخن علي 200درجة علي الرف الوسطاني لمده 10دقايق الي ربع ساعة تستوي بس مش مهم تاخد لون لو حباها تاخد لون من الوش اعطيها دهنة زيت او بيضة بملح وفلفل وادهني بيها الوش .
المقادير :
العجينة :
3كوب دقيق
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة خميرة
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
الحشوة :
نصف كيلو سبانخ
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
4ملعقة كبيرة جبنة كريمي
كوب عين جمل مجروش
زيت
2ملعقة كبيرة دبس رمان
ملعقة كبيرة سماق
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة الشاي بالجبنة
الطريقة :
1- في بولة او العجان انزل الدقيق وملح وسكر وخميرة والبيكينج بودر واقلب كل المكونات مع بعض كويس وانزل الزيت واعجن المكونات وتمتزج كويس جدا وابتدي انزل المية واحده وحده لغاية متتكون عندي عجينة طرية وتلم افضل اعجنها مده 10دقايق .
2- انزل العجينة بعد مبقت طرية وناعمة في البولة واغطيها واضعها في مكان دافيء تتخمر تعلي ويتضاعف حجمها ابدء اقسمها كور قد اللمونة الكبيرة واغط\يها واسبها ترتاح 5دقايق .
3- في طاسة علي النار انزل الزيت يسخن كويس جدا انزل الثوم ويدوب يبدء ياخد لون انزل السبانخ واقلبهم مع بعض وانزلها ملح وفلفل وسماق ودبس رمان وتقلبتين لغاية متتشوح وتدبل واطفي عليها وانزلها الجبنة الكريمي وعين الجمل واقلبهم مع بعض كويس جدا .
4- ابدء افرد العجين دائرة وانزل الحشوة في النص واقفل من 3جوانب عشان تعطيني شكل مثلث وترصيهم في صنية مدهونة زيت وتسبيهم يخمرو تاني ويتضاعف حجمهم وادخلهم فرن سخن علي 200درجة علي الرف الوسطاني لمده 10دقايق الي ربع ساعة تستوي بس مش مهم تاخد لون لو حباها تاخد لون من الوش اعطيها دهنة زيت او بيضة بملح وفلفل وادهني بيها الوش .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق