--> طريقة عمل فطائر السبانخ المقرمشة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السبانخ / المقرمشة / فاطمه ابو حاتي / فطائر

طريقة عمل فطائر السبانخ المقرمشة

فطائر سبانخ مقرمشه
فطائر السبانخ

المقادير :
العجينة :
3كوب دقيق 
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
ملعقة صغيرة خميرة 
ملعقة صغيرة سكر 
ملعقة صغيرة ملح
الحشوة :
نصف كيلو سبانخ
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
4ملعقة كبيرة جبنة كريمي 
كوب عين جمل مجروش 
زيت 
2ملعقة كبيرة دبس رمان 
ملعقة كبيرة سماق 
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل فطيرة الشاي بالجبنة 

الطريقة :
1- في بولة او العجان انزل الدقيق وملح وسكر وخميرة والبيكينج بودر واقلب كل المكونات مع بعض كويس وانزل الزيت واعجن المكونات وتمتزج كويس جدا وابتدي انزل المية واحده وحده لغاية متتكون عندي عجينة طرية وتلم افضل اعجنها مده 10دقايق .
2- انزل العجينة بعد مبقت طرية وناعمة في البولة واغطيها واضعها في مكان دافيء تتخمر تعلي ويتضاعف حجمها ابدء اقسمها كور قد اللمونة الكبيرة واغط\يها واسبها ترتاح 5دقايق .
3- في طاسة علي النار انزل الزيت يسخن كويس جدا انزل الثوم ويدوب يبدء ياخد لون انزل السبانخ واقلبهم مع بعض وانزلها ملح وفلفل وسماق ودبس رمان وتقلبتين لغاية متتشوح وتدبل واطفي عليها وانزلها الجبنة الكريمي وعين الجمل واقلبهم مع بعض كويس جدا .
4- ابدء افرد العجين دائرة وانزل الحشوة في النص واقفل من 3جوانب عشان تعطيني شكل مثلث وترصيهم في صنية مدهونة زيت وتسبيهم يخمرو تاني ويتضاعف حجمهم وادخلهم فرن سخن علي 200درجة علي الرف الوسطاني لمده 10دقايق الي ربع ساعة تستوي بس مش مهم تاخد لون لو حباها تاخد لون من الوش اعطيها دهنة زيت او بيضة بملح وفلفل وادهني بيها الوش .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top