--> طريقة عمل الكنافة البلورية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البلورية / الكنافة

طريقة عمل الكنافة البلورية

كنافه بلوريه

المقادير :
نصف كيلو كنافة طرح
ملعقة صغيرة زيت 
سمنة بدرجة حرارة المطبخ
للحشو :
نصف كيلو  فستق مكسراو فول سوداني
ملعقة صغيرة سكر 
ملعقة صغيرة شربات تقيل 
ذرة ماء زهر 
للشربات :
2كوب سكر 
كوب سكر 
ملعقة كبيرة عسل جلوكوز او عسل ابيض 
عصير نصف ليمونة 
رشة ماء زهر 

الطريقة :
1-اجيب صنية ادهنها زيت  واجيب الكنافة احاول افرقها عن بعض وانزل نصف الكمية في الصنية واحاول يكون ليها حرف من كل النواحي واجيب كيس نايلون واحطة ع الوش واجيب صنية اصغر واضغط عليها واحط عليها تقل واسبها 6ساعات لغاية متضغط كويس .
2- في بولة انزل الفستق او السوداني والسكر والعسل وماء الزهر واقلب المكونات مع بعض وانزلهم علي الكنافة واحاول ابعد عن الاطراف بسنتي وانزل باقي كمية الكنافة علي الوش ومن الجوانب بسكينة ادخلها اسويها  واحط نفس النايلون واجيب الصنية اكبس واحط عليها تقل اهم الحاجة ان الكنافة تكبس كويس.
3- اسيب الكنافة مكبوسة بالتقل وادخلها التلاجة لتاني يوم  واخرجها اسبها تهدي خالص وعلي الوش بالفرشة اشربها بالسمنة بسيط وادخلها الفرن علي 110 علي الرف الوسطاني لمده نصف ساعة لازم تطلع بيضة ومتخدش اي لون .
4- اكون مجهزة الشربات بارد واسقيها بيها والشربات اضع الشربات علي النار اضع في حلة السكر والماء والعسل تغلي بسيط انزل عصرة لمونة نصث ساعة ويكون الشربات جاهز بدون اي تقليب  واسيب الشربات يبرد خالص .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top