قالب عجين باللحمة الموزه
3كوب دقيق
رشة ملح
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة زبدة
لبن دافيء للعجن
للحمة :
نصف كيلو لحمة موزة كندوز
ملعقة كبيرة زبدة
2ملعقة كبيرة زيت
2فص مستكة
مكعبات بصل
فلفل الوان
ملح
فلفل
رشة جوزة الطيب
رشة شطة
رشة من البهارات السبعة
4فص ثوم فصوص مقسومة
لدهن الوجة :
صفار بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
رشة فلفل اسود
شاهد ايضا : قالب اللحمة المفرومة بالخضار بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والخميرة والسكر والملح واقلبهم مع بعض انزل الزبدة واعجنها مع الدقيق وانزل بالببن الدافي لغاية العجينة متلم وتكون طرية جدا وافضل اعطيها كده عجن كتير رايح جاي ميقلش عن 10دقايق لغاية متبقا ناعمة خالص خطيرة وغطيها بالاستريتش وسبيها في مكان دافيء تخمر .
2- في طاسة علي النار انزل زيت وزبدة يسخنم كويس وانزل المستكة تسيح وانزل قطع اللحمة واسبها تاخد صدمة واقلبها تاخد صدمة من الناحية التانية وتاخد لون السوا افضل اقلب فيها لغاية متاخد لون بني غامق حلو كدهواطلعها علي طبق او قالب وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة عالية علي الرف الوسطاني مده 30دقيقة لازم تكون مستوية واطلعها اعطيها ملح وفلفل اسود.
3- في نفس الطاسة مكان اللحمة انزل البصل والفلفل الالوان وملح وفلفل وبهارات وجوزة الطيب ورشة شطة واشوحهم مع بعض كويس واخيرا انزل الثوم فصوص قسماها اتنين وتشويحة بسيطة كلة مع بعضة واطفي واسيبة يبرد.4- بعد مالعجينة اختمرت اقسمها بس عاوزة قطعة اكبر من قطعة اخد القطعة الاكبر وعلي رشة دقيق وافردها طويل والعجينة لازم تكون سميكة وفي قالب انجليش كيك واشكلها ع شكل القالب والاطراف اطلعها لبرة.
4- وارص مكعبات اللحمة والخضار واجيب القطعة الصغيرة وافردها طويل وانزلها فوقها وابتدي اقفل كده من ع احرف القالب والزياده اقطعها بالمقص او السكينة واقفل الجوانب كويس جدا سبيها 10دقايق واخلطي بيضة بيضة ولبن وفلفل وادهني الوش ورشي سمسم او حبة البركة ودخليها فرن سخن ع درجة حرارة عالية ع الرف الوسطاني لغاية متاخد لون حلو من فوق والجوانب وخرجيها وبفوطة مندية غطيها وسبيها شوية وقطعهيها خدي بالك ان العجين اللي في القالب لو رققتية هتلاقية اتقطع اول متيجي تقلبية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق