--> طريقة عمل القرص الطرية من غير خميرة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الطرية / الفلاحي / القرص / القرص الفلاحي

طريقة عمل القرص الطرية من غير خميرة

القرص الطريه بدون خميرة

المقادير :
كيلو دقيق (6كوب)
كوب زيت ع سمنة 
2ملعقة كبيرة قشطة 
كوب زبادي 
باكو بيكينج بودر 
ملعقة ونصف سكر 
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
رشة ملح

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والبيكينج بودر واللبن البودرة واقلب المكونات الجافة مع بعض .
2- انزل السمنة والزيت  والقشطة والزبادي واعجن لغاية ميندمجو مع باقي الخليط وابتدي انزل المية وحده وحده لغاية متلم واحصل علي عجينة طرية جدا .
3- اعجن العجينة واخدمها كويس مده 10دقايق واريحها في البولة مده نصف ساعة كاملة وابتدي اقسمها كور واريحها تاني 10دقايق متغطية .
4- افرد الكور دائري ممكن احشيها ملبن او احشيها عجوة او جبنة حسب المتوفر واللي حباه وانزلها صنية الومنيوم تكون مدهونة زيت وارصهم واسبهم يرتاحم نصف ساعة وادخلها فرن سخن ع180درجة ع الرف الوسطانيس لغاية متستوي وتاخد لون دهبي بسيط واخرجها اغطيها ع طول واسبها تبرد عشان متنشفش لو سبناها مكشوفة وقدميها بالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top