--> طريقة عمل الطعمية المصرية البيتي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البيتي / الطعمية / المصرية / مروة الشافعي

طريقة عمل الطعمية المصرية البيتي

طعميه مصريه  بيتي

طعميه مصريه بيتي

المقادير :
كيس من الفول المدشوش 
شدة بقدونس 
3حبات بصل اخضر 
4فص ثوم مفروم 
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة 
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل الطعمية البيتي بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي

الطريقة :
1- انقع الفول في مية لمده ساعتين ونصف واغيرة في المده دي المية مرتين خلاص اتنقع اصفية كويس جدا من اي مية وانزل عليهم كبشة من البقدوونس الورق بس واقطع البصل الاخضر ولو في كرات حطي واحده والثوم والكزبرة والملح والفلفل .
2- اقلبهم مع بعض كده وفي اكبة انزل شوية بشوية واخلطهم كويس جدا لو لقتيخها ناشفة زودلها معلقة كبيرة مية بس وهاتي المضرب اليدوي وافضلي اضربي فيها كويس عشان يدخلها هوا وتكون هشة وحلوة زي اللي بره .
3- اجيب بولة فيها مية وبولة فيها سمسم وشطة واخلطهم وابل صوابعي مية واشكل العجينة وانزلها في خلطة السمسم وانزلها ع زيت غزير وسخن علي نار متوسطة والمية مهمتها انك تنزليها في الزيت بسهولة ومتلزقش في ايدك اعملي ع قد احتياجك والباقي علي اكياس وفرزية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top