كشري مصري بالدقه
مكرونة مسلوقة
حمص
2كوب عدس بجبة
كوب شعرية
2كوب ارز مصري
بصلة كبيرة شرائح
للصلصة :
4فص ثوم مفروم
4طماطم كبيرة مفرومة
ملعقة كبيرة صلصة
2ملعقة كبيرة خل
ملح
فلفل اسود
كمون
نشا
للدقة :
كوب خل
كوب ماء
4فص ثوم مفروم
عصير ليمونة كبيرة
ملح
فلفل اسود
كمون
شاهد ايضا : طريقة عمل الكشري اللاصفر بطريقة الشيف فاطمه ابو حاتي
الطريقة :
1- انقع الحمص نص ساعة في مية سخنة هينفش نزلية في مية مغلية وسبية لغاية ميستوي .
2- في حلة فيها مية مغلية انزلها رشة كمون وانزل العدس بجبة مغسول ومنقوع نصف ساعة ومتصفي واسيبة لغاية ميستوي 3/4سوا .
3- في حلة فيها زيت انزل الشعرية واقلبها واعطيها اللون الدهبي وانزلها العدس بجبة مصفينو والرز مغسول ومنقوع نصف ساعة ومتصفي وانزلهم مية مغلية وملح وكمون واظيط الملح واسيبة يتشرب واهدي علية النار .
4- في حلة انزل زيت وانزل فيه الثوم اول مياخد اللون الاصفر انزلة الطماطم مخلوطة في الخلاط وملعقة الصلصة وملح وفلفل وكمون والخل واسبها لغاية متتسبك .
5- لعمل الدقة انزل الخل والمية والليمون وملح وفلفل وكمون والثوم واقلبهم كويس مع بعض واخيرا اعمل البصل اجيب شرائح البصل اعطية رشة ملح خفيفة واقلبة بالنشا وفي زيت غزير وسخن اوي انزلة وافضل اقلب لغاية مياخد لون بني ويقرم وابدعي في طبقك بقا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق