--> طريقة عمل فشار بالكراميل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / بالكراميل / فاطمه ابو حاتي / فشار

طريقة عمل فشار بالكراميل

فشار بالكراميل

المقادير :
كوب ذرة فشار
كوب سكر
ربع كوب ماء
2ملعقة كبيرة زيت
ربع ملعقة صغيرة كربوناتو (بيكربونات الصوديوم )

الطريقة :
1- في حلة علي النار اسخنها انزل الزيت والفشار واقلبه كويس بالمادة الدهنية واحاول انهم يكونو جمب بعض متساويين في الزيت واهدي النار واغطية بس اسيب تهوية بسيطة وعلي نار هادية اسيبة يبدء ينفش واطفي علية  واجهز صنية مدهونة زيت كويس .
2- في طاسة الومنيوم او اي حاجة فاتحة انزل السكر والمية احطهم علي نار متوسطة اول مالسكر يعمل فقاقيع كتير اخلي بالي لان ممكن يتحرق متقلبيش خالص يدوب تهزي الطاسة عشان كل السكر ياخد كل اللون الدهبي .
3- خلاص السكر اتكرمل انزلة الكربوناتو اطفي علي طول النار واقلب اول ميفور انزلة علي الفشار واقلب بسرعة لغاية مغطي كل الفشار بالكراميل وانزلهم علي الصنية واسويهم فيها واسبهم يبردم خلص واكسرة هتلاقية بيفك من بعضة بكل سهولة وقدمي لاولادك .


اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top