فطاير مقليه بالفراخ والجبنة
المقادير :
مقادير الفطاير :
3كوب دقيق
2ونص كوب لبن دافيء
نصف كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
مقادير الحشوة :
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة صغير
بصلة كبيرة مقطعة صغير
فلفل الوان مقطع صغير
ملعقة كبيرة صوص حار(سويت تشيلي صوص) او كاتشب
ملح
فلفل اسود
زعتر
قرفة
شاهد ايضا : طريقة عمل الجبنة المقلية من الشيف نجلاء الشرشابى
الطريقة :
1- ع اللبن انزل الملح والسكر والخميرة واقلبها واسبها تتفاعل وانزل عليها الزيت والدقيق وابتدي اعجن كويس لمده7دقايق واغطيها واسبها في مكان دافيء تختمر ويتضاعف حجمها .
2- عما تخمر العجينة في طاسة علي النارفيها زيت يسخن جامد وانزل الفراخ ومقلبهاش كتير عشان متنزلش ميتها نقلب من وقت للتاني واول محس انها دخلت في السوا انزل البصل واقلبهم مع بعض .
3- انزل الملح والفلفل والزعتر ورشة القرفة والسكر واقلبهم مع بعض وانزل الكاتشب او الهوت صوص حسب المتوفر واقلبهم وانزل الفلفل الملون وتقليبة واطفي علية واسيبة يبرد.
4- بعد مالعجينة اختمرت واقسمها قد البرتقانة البلدي واغطيها واسبها 10دقايق ترتاح وبعدين ابدء افردها بسيط من الاطرف واسيب في النص محمل عجين وانزل الحشوة وممكن اضيف للحشوة اي جبن عندي فتفرق في الطعم واحشي واقفل عليها واضغط ضغطة بسيطة .
5- هكذا لغاية مخلص كل الكمية واسبها تخمر تاني واسخن زيت وانزل الفطاير واول متاخد لون دهبي من ناحية اقلبها الناحية التانية تاخد لون واشلها وهكذا لو عاوزة تدخليها الفرن ادهني صنية الومنيوم زيت ورصيهم واول ميخمرو في الصنية دخليهم علي فرن سخن علي 200 علي الارضية تاخد لون من تحت طلعيها تحت الشواية تاخد لون ولو فرنك حامي وخايبفة تتحرف حطيها ع الشبكة ونزلي الشبكو قرب الارضية .
المقادير :
مقادير الفطاير :
3كوب دقيق
2ونص كوب لبن دافيء
نصف كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
مقادير الحشوة :
نصف كيلو صدور فراخ مقطعة صغير
بصلة كبيرة مقطعة صغير
فلفل الوان مقطع صغير
ملعقة كبيرة صوص حار(سويت تشيلي صوص) او كاتشب
ملح
فلفل اسود
زعتر
قرفة
شاهد ايضا : طريقة عمل الجبنة المقلية من الشيف نجلاء الشرشابى
الطريقة :
1- ع اللبن انزل الملح والسكر والخميرة واقلبها واسبها تتفاعل وانزل عليها الزيت والدقيق وابتدي اعجن كويس لمده7دقايق واغطيها واسبها في مكان دافيء تختمر ويتضاعف حجمها .
2- عما تخمر العجينة في طاسة علي النارفيها زيت يسخن جامد وانزل الفراخ ومقلبهاش كتير عشان متنزلش ميتها نقلب من وقت للتاني واول محس انها دخلت في السوا انزل البصل واقلبهم مع بعض .
3- انزل الملح والفلفل والزعتر ورشة القرفة والسكر واقلبهم مع بعض وانزل الكاتشب او الهوت صوص حسب المتوفر واقلبهم وانزل الفلفل الملون وتقليبة واطفي علية واسيبة يبرد.
4- بعد مالعجينة اختمرت واقسمها قد البرتقانة البلدي واغطيها واسبها 10دقايق ترتاح وبعدين ابدء افردها بسيط من الاطرف واسيب في النص محمل عجين وانزل الحشوة وممكن اضيف للحشوة اي جبن عندي فتفرق في الطعم واحشي واقفل عليها واضغط ضغطة بسيطة .
5- هكذا لغاية مخلص كل الكمية واسبها تخمر تاني واسخن زيت وانزل الفطاير واول متاخد لون دهبي من ناحية اقلبها الناحية التانية تاخد لون واشلها وهكذا لو عاوزة تدخليها الفرن ادهني صنية الومنيوم زيت ورصيهم واول ميخمرو في الصنية دخليهم علي فرن سخن علي 200 علي الارضية تاخد لون من تحت طلعيها تحت الشواية تاخد لون ولو فرنك حامي وخايبفة تتحرف حطيها ع الشبكة ونزلي الشبكو قرب الارضية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق