--> طريقة عمل السمك البلطي بالارز - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البلطي / السمك / بالارز / سمك بالرز

طريقة عمل السمك البلطي بالارز

سمك بلطي بالرز

المقادير :
كيلو سمك بلطي كبير متقطع
نصف كيلو ارز مصري
3كوب ماء ساخن
بصلة كبيرة مفرومة
2ملعقة كبيرة ثوم مفروم
3فلفل رومي
فلفل حامي
جزرة مبشورة
2حزمة كزبرة خضرا
2جزمة شبت مفرومة
لتر عصير طماطم
نصف كوب عصير ليمون
2ملعقة كبيرة كمون
2ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة
كوب دقيق
زيت غزير للقلي
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في بولة انزل الفلفل الرومي مقطع والحامي وملح وفلفل وكمون وكزبرة والثوم المتبقيث وعصير الطماطم واقلبهم مع بعض كويس وانزل السمك فية واسيبة ساعتين ياخد من التتبيلة ويبقا طعمة حلو .
2- في حلة علي النار انزل زيت يسخن كويس تانزل ملعقة صغيرة ثوم مفروم واشوحة واول ميبتدي ياخد لون انزل الطماطم واسبها .
3- في حلة تانية انزل زيت يسخن انزل البصلة واشوحها اول متبتدي تاخد لون انزل عصير الطماطم المكتسبك انزل الكزبرة والشبت واقلبهم كويس جدا .
4- اول متغلي انزل الرز ومعلقة صغيرة ثوم واقلبهم مع بعض كويس جدا يغلم مع بعض مع ملح وفلفل ورشة كمون اسبهم يتسبكم مع بعض .
5- اجيب الدقيق في طبق وابتدي ابدر السمك خفيف وانزلة اقلية في زيت غزير وسخن وانزلة اقلية في الزيت واطلعة علي مناديل مطبخ .
6- في طاجن انزل شرائح بصل وطماطم وبطاطس وانزل السمك وعلية خلطة الرز بالصلصة واكون مظبطة الملح كويس وانزل عليهم كوب ماء ساخن واغطية الفويل وادخلة فرن سخن علي 200علي الارضية اول متغلي اطلعها الرف الوسطاني واهدي النار واسبهم يستوم مع بعض اول متستوي اولع الشواية ياخدم لون حلو .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top