--> طريقة عمل المسقعة باللحمة المفرومة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المسقعة / المفرومة / باللحمة / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل المسقعة باللحمة المفرومة

المسقعه باللحمه المفرومه

المقادير :
كيلو باذنجان شرائح
نصف كيلو بطاطس مكعبات محمرة
ربع كيلو لحمة مفرومة
ربع كيلو فلفل رومي
قرون فلفل حامي
2كوب عصير طماطم.
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2بصلة كبيرة جوانج
ملح
فلفل اسود
رشة بهارات سبعة
رشة سكر
ملعقة صغيرة كمون

الطريقة :
1- ارش علي الباذنجان شوية ملح واسبهم ساعة يتصفو في مصفا وتحتهم طبق لغاية مينزل ميتهم خالص وابتدي اقلي الباذنجان والافضل انه يكون مقطع بالطول حمرية وخلية بلون دهبي متغمقيهوش ..
2- اقلي الفلفل الحامي مكان الباذنجان واطعة علي منادبل مطبخ وفي طاسة علي النار انزل الزيت يسخن كويس انزل الثوم واقلب لغاية مياخد لون انزل اللحمة واقلب لغاية متستوي .
3- خطوة اللحمة دي ممكن تستغني عنها خالص انزل البصل واعطية تشويحة مع اللحمة وانزل الفلفل واعطيهم تشويحة مع بعض وانزل الطماطم وملح وفلفل وكمون ورشة سكر والبهارات واقلب واسبها تغلي وتتسبك .
4- لو حبة ان الصلصة تكون اكتر زودلها معلقتين صلصة جاهزة او كوب عصير طماطم كمان وخلاص اتسبكت اطفي النار وهاتي بيريكس نزلي طبقة من الخليط ده وطبقة باذنجان وطبقة بطاطس وهكذا لغاية متخلصي الكمية وع الوش الفلفل الحار .
5- حطي البيريكس في صنية وغطية بالفويل ودخلية الفرن علي الرف الوسطاني ع درجة حرارة 200 نصف ساعة والف هنا .


اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top