عجينه العشر دقايق
المقادير :
5اكواب دقيق
2ملعقة كبيرة خميرة
3ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
نصف كوب زيت
2كوب ماء دافيء
شاهد ايضا : طريقة عمل عجينة الطريه الهشه لجميع الاستخدامات
الطريقة :
1- في بولة انزل الخميرة والسكر واقلب المكونات وانزل المية وتكون دافية واقلبهم وانزل كوب دقيق واقلب كل المكونات كويس جدا يكون عجين سائل وناعم جدا اغطيهم واسبهم 10دقايق هتلاقيها فارت وعملت فقاقيع اهبطها تاني اقلبها تاني .
2- انزل كل كمية الدقيق والزيت واعجن كل المكونات مع بعض لغاية متتكون عجينة طرية افضل اعجن فيها مده من7الي 10دقايق مش اقل من كده لغاية مااحصل علي عجينة طرية وناعمة المها وكده تكون جاهزة اشتغل بيها .
3- اعملي منها كل انواع المعجنات فطائر او خلية نحل او بيتزا او خبز استعمليها لكافة المعجنات حلوة جدا وهشة جدا وبعد مشكل اي مخبوزات بالعجينة دي اسبها تختمر تاني ويتضاعف حجمها واخبزها عادي جدا .
المقادير :
5اكواب دقيق
2ملعقة كبيرة خميرة
3ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
نصف كوب زيت
2كوب ماء دافيء
شاهد ايضا : طريقة عمل عجينة الطريه الهشه لجميع الاستخدامات
الطريقة :
1- في بولة انزل الخميرة والسكر واقلب المكونات وانزل المية وتكون دافية واقلبهم وانزل كوب دقيق واقلب كل المكونات كويس جدا يكون عجين سائل وناعم جدا اغطيهم واسبهم 10دقايق هتلاقيها فارت وعملت فقاقيع اهبطها تاني اقلبها تاني .
2- انزل كل كمية الدقيق والزيت واعجن كل المكونات مع بعض لغاية متتكون عجينة طرية افضل اعجن فيها مده من7الي 10دقايق مش اقل من كده لغاية مااحصل علي عجينة طرية وناعمة المها وكده تكون جاهزة اشتغل بيها .
3- اعملي منها كل انواع المعجنات فطائر او خلية نحل او بيتزا او خبز استعمليها لكافة المعجنات حلوة جدا وهشة جدا وبعد مشكل اي مخبوزات بالعجينة دي اسبها تختمر تاني ويتضاعف حجمها واخبزها عادي جدا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق