--> طريقة عمل المخاصي بالصويا صوص - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المخاصي / بالصويا / صوص

طريقة عمل المخاصي بالصويا صوص

طريقة عمل مخاصي بصويا صوص 

المقادير :
4قطعة مخاصي 
ملعقة كبيرة صويا صوص 
ملح
فلفل اسود
5فص ثوم مفروم 
عصير نصف ليمونة 
رشة بهارات سبعة 
رشة حبهان بودر 
رشة كمون 
رشة كزبرة ناشفة 

شاهد ايضا : طريقة عمل الفشة والطحال المحمر


الطريقة :
1- في بولة انزل صويا صوص والثوم والليمون وملح وفلفل وكمون وكزبرة وبهارات السبعة والحبهان واقلبهم مع بعض .
2- المخاصي اجبها متنضفة او بتمسكيها وتفتحيها اتنين وتقشريها من الطبقة اللي فوق بتبقا زي الجلد وبتغسليها كويس والقطعة منهم تقسميها زي البانية من غير متفصليها .
3- نزليها في التتبيلة ممكن تسبيها لتاني يوم او تسبيها من ساعتين الي 4ساعات وبعد كده في طاسة او جريل تنزلي نقطة زيت بسيطة تدهنيها بيها تسخن كويس جدا  وتنزلي المخاصي تاخد لون حلو من تحت واقلبيها  تاخد لون حلو هتكش وهتلاحظي انها بدءت تاخد لون الكبدة وتستوي قدميها مع اي خضار مشوي .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top