طريقة عمل مخاصي بصويا صوص
المقادير :
4قطعة مخاصي
ملعقة كبيرة صويا صوص
ملح
فلفل اسود
5فص ثوم مفروم
عصير نصف ليمونة
رشة بهارات سبعة
رشة حبهان بودر
رشة كمون
رشة كزبرة ناشفة
شاهد ايضا : طريقة عمل الفشة والطحال المحمر
الطريقة :
1- في بولة انزل صويا صوص والثوم والليمون وملح وفلفل وكمون وكزبرة وبهارات السبعة والحبهان واقلبهم مع بعض .
2- المخاصي اجبها متنضفة او بتمسكيها وتفتحيها اتنين وتقشريها من الطبقة اللي فوق بتبقا زي الجلد وبتغسليها كويس والقطعة منهم تقسميها زي البانية من غير متفصليها .
3- نزليها في التتبيلة ممكن تسبيها لتاني يوم او تسبيها من ساعتين الي 4ساعات وبعد كده في طاسة او جريل تنزلي نقطة زيت بسيطة تدهنيها بيها تسخن كويس جدا وتنزلي المخاصي تاخد لون حلو من تحت واقلبيها تاخد لون حلو هتكش وهتلاحظي انها بدءت تاخد لون الكبدة وتستوي قدميها مع اي خضار مشوي .
المقادير :
4قطعة مخاصي
ملعقة كبيرة صويا صوص
ملح
فلفل اسود
5فص ثوم مفروم
عصير نصف ليمونة
رشة بهارات سبعة
رشة حبهان بودر
رشة كمون
رشة كزبرة ناشفة
شاهد ايضا : طريقة عمل الفشة والطحال المحمر
الطريقة :
1- في بولة انزل صويا صوص والثوم والليمون وملح وفلفل وكمون وكزبرة وبهارات السبعة والحبهان واقلبهم مع بعض .
2- المخاصي اجبها متنضفة او بتمسكيها وتفتحيها اتنين وتقشريها من الطبقة اللي فوق بتبقا زي الجلد وبتغسليها كويس والقطعة منهم تقسميها زي البانية من غير متفصليها .
3- نزليها في التتبيلة ممكن تسبيها لتاني يوم او تسبيها من ساعتين الي 4ساعات وبعد كده في طاسة او جريل تنزلي نقطة زيت بسيطة تدهنيها بيها تسخن كويس جدا وتنزلي المخاصي تاخد لون حلو من تحت واقلبيها تاخد لون حلو هتكش وهتلاحظي انها بدءت تاخد لون الكبدة وتستوي قدميها مع اي خضار مشوي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق