هريسه شطه
المقادير :
ربع كيلو فلفل احمر حار
ربع كوب زيت
3ملعقة كبيرة خل
3ملعقة كبيرة ليمون
5فص ثوم
ملعقة ونصف كبيرة ملح
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملعقة صغيرة بابريكا
الطريقة :
1- في الكبة او الخلاط نزلي الفلفل والملح والليمون والخل والبابريكا والكمون والكزبرة والثوم والعسل واخلطيهم كويس جدا مع بعض .
2- بعد مخلطيهم نزلي الزيت وقلبيهم كويس بالمعلقة لان لو كنتي نزلتية وضربيتيه معاهم كانت هريسة الشطة ابيضت وكان شكلها مش هيكون لطيف .
3- احفظيها في علبة نضيفة مفيهاش رطوبة واقفليها كويس واحفظيها في التلجة هتعد معاكي اطول وقت ممكن .
المقادير :
ربع كيلو فلفل احمر حار
ربع كوب زيت
3ملعقة كبيرة خل
3ملعقة كبيرة ليمون
5فص ثوم
ملعقة ونصف كبيرة ملح
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
ملعقة صغيرة بابريكا
الطريقة :
1- في الكبة او الخلاط نزلي الفلفل والملح والليمون والخل والبابريكا والكمون والكزبرة والثوم والعسل واخلطيهم كويس جدا مع بعض .
2- بعد مخلطيهم نزلي الزيت وقلبيهم كويس بالمعلقة لان لو كنتي نزلتية وضربيتيه معاهم كانت هريسة الشطة ابيضت وكان شكلها مش هيكون لطيف .
3- احفظيها في علبة نضيفة مفيهاش رطوبة واقفليها كويس واحفظيها في التلجة هتعد معاكي اطول وقت ممكن .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق