--> طريقة عمل هريسة الشطة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الشطة / فاطمه ابو حاتي / هريسة

طريقة عمل هريسة الشطة

هريسه شطه

المقادير :
ربع كيلو فلفل احمر حار 
ربع كوب زيت 
3ملعقة كبيرة خل
3ملعقة كبيرة ليمون
5فص ثوم
ملعقة ونصف كبيرة ملح
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة كزبرة جافة 
ملعقة صغيرة بابريكا 

الطريقة :
1- في الكبة او الخلاط نزلي الفلفل والملح والليمون والخل والبابريكا والكمون والكزبرة والثوم والعسل واخلطيهم كويس جدا مع بعض .
2- بعد مخلطيهم نزلي الزيت وقلبيهم كويس بالمعلقة لان لو كنتي نزلتية وضربيتيه معاهم كانت هريسة الشطة ابيضت وكان شكلها مش هيكون لطيف .
3- احفظيها في علبة نضيفة مفيهاش رطوبة واقفليها كويس واحفظيها في التلجة هتعد معاكي اطول وقت ممكن .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top