--> طريقة عمل المقلوبة بالفراخ - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / المقلوبة / بالفراخ / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل المقلوبة بالفراخ

مقلوبه الفراخ
مقلوبة بالفراخ فاطه ابو حاتى


المقادير :
كيلو اوراك فراخ مخلية مكعبات 
كيلو ونصف باذنجان محمرة 
2بطاطس شرائح محمرة 
2بصل جوليان محمرة 
2طماطم مكعبات 
بصلة مكعبات 
2فص ثوم مفروم
2كوب ارز بسمتي 
2كوب شوربة مغلية 
زبدة 
زيت 
نصف كوب لوزمقشر ومحمر
سبع بهارات 
2قرفة اعواد
2ورق لورا 
ملعقة صغيرة كركم
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل المقلوبة بالسجق 

الطريقة :
1- في طاسة انزل الزيت والزبدة يسخنم كويس وانزل الفراخ واعطيها لون من تحت اقلبها لغاية متاخد لون وابدء اتبلها ملح وفلفل واقلبها من وقت للتاني اول متدخل في السوا انزل البهارات .
2- اول مالبهارات تظهر ريحتها انزل الثوم واعطيهم تشويحة مع بعض والبصل واشوحهم واخيرا الطماطم وافضل اقلب فيهم من وقت للتاني لغاية الفراخ متستوي .
3- في حلة علي النار فيها مية سخنة انزل اللورا والقرفة  والملح وشوية زيت بسيطة واول متغلي انزل الرز واسيبة يتسلق2/3سلقة كاني بسلق مكرونة  واجيب الصنية او الحلة او الطاجن وابتدي ارص الباذنجان في حوافي الصنية والارضية وانزل البطاطس .
4- انزل الفراخ علي البطاطس بعد مستوت وشوية من البصل المحمر وانزل الرز بعد مصفيتة كويس واتسلق 2/3سوا وارصهم كويس في القالب وانزل علي الوش الكركم وانزل الشوربة حسب ميحتاجم يدوب يكونو مقربين من الرز اغطية واسيبة علي النار اول ميغلي ويسخن اهدي النار 1/3 ساعة ويكون بقا زي الفل اقلبة في طبق براحة وازين باللوز المحمر والبصل المحمر وبالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top