بيتزا ايطالي
المقادير :
4 كوب دقيق منخول
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية
2ملعقة كبيرة زيت نباتي
رشة ملح
كوب وربع ماء دافيء
للصلصة :
2ملعقة كبيرة صلصة
2كاتشب
ملعقة كبيرة زعتر
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
نصف ملعقة صغيرة بصل -ثوم بودر
للوجة :
جبنة بارميزان
مونزاريلا
فلفل الوان شرائح
بصل شرائح
طماطم شرائح
زيتون اسود شرائح
اوراق ريحان فريش
للفرد:
دقيق سمولينا او دقيق بسبوسة
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة واقلب كل المكونات الجافة مع بعض وانزل الزيت واقلبهم كويس وانزل بالماء وحده وحده لغاية متكون عجينة طرية جدا وافضل اعجن فيها مدة 10دقايق لربع ساعة واغطيها بالدقيق واغطيها بفوطة نضيفة واسبها ساعتين تختمر .
2- احضر الصلصة اضع الصلصة ع الكاتشب والزعتر والثوم والبصل والبابريكا واقلبهم مع بعض واقسم العجينة وفي الصنية ابطن الارضية بدقيق السمولينا وانزل العجينة وافردها لازم سمكها يكون رفيع جدا وانزل الصلصة افردها والجبنة البارمزان اقطعها والمونزاريلا والزتون والطماطم والفلفل الالوان ولو موجود ريحان انزلة ع الوش ويكون فريش.
3- ادخلها فرن سخن علي 180درجة لغية مالجبن تسيح وتاخد لون والعجينة تستوي لكن متتحمرش تفضل بيضة وطلعيها وبالف هنا وشفا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق