--> طريقة عمل الكيكة البابانية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكيكة / اليابانية

طريقة عمل الكيكة البابانية

الكيكه اليابانيه

المقادير :
250جرام جبنة كريمي 
6بيضات حجم كبير .
 كوب سكر 
كوب لبن دافيء 
نصف كوب دقيق 
10جرام نشا 
3قطع ذبده بدرجة حرارة المطبخ
عصير ليمونة 
قشر ليمون 
باكو بيكينج بودر 
رشة ملح

شاهد ايضا : طريقة عمل الجبنة الكريمي

الطريقة :
1- في بولة انزل الجبنة الكريمي وفي بولة تانية فيها مية سخنة واضع الجبنة علي الحمام الماشي لغاية مالجبنة تسيح وبعدها افصل البياض عن الصفار وانزل علي الجبنة وهيا علي حمام البخارواستخدم صفار البيض وانزل بيضتين واخلطهم مع بعض حتي يمتزجو وانزل البضتين التانيين واخلطهم واخر بضتين واخلطهم لغاية ميمتزجو تماما وانزل نصف كوب سكر واخلطهم جيدا كل ده بالمضرب اليدوي عادي .
2- اخلط الزبدة واللبن وانزلة علي الخليط واخلطهم كويس جدا حتي يمتزجو وانزل عصير الليمون والقشر واقلب كويس جدا خلاص اشلهم من علي الحمام المائي وانخل الدقيق والنشا والملح علي الخليط واقلبهم كويس جدا وبكده بقا جاهز .
3- في بولة نضيفة وتاشفة خالص والمضرب نضيف وناشف انزل البياض واخله اول ميتحول للون الابيض انزل البيكينج بودر والسكر وافضل اخفق فيه لغاية ميعطيني مارينج جامد يعني وانتي بتطلعي المضرب من المارينج مينزلش تاني للبولة لا يفضل ماسك في المضرب .
4- انزل 1/3 كمية المارينج علي خليط الصفار واقلب براحة من تحت لفوق وانزل ال1/3 الباقي واقلب بنفس الطريقة وانزل كل المكونات علي البياض واقلب براحة جدا لغاية مكل الخليط يمتمزج وفي صنية مقاس 26او 28 مدهونة زيت ومبطنة دقيق انزل الخليط وهتلحظي ان الخليط كتير ع الصنية وملاها متقلقيش مفيش مشكلة وانزل الصنية في صنية اكبر وانزل ماء ساخن لنصف الصنية الصغيرة وادخلها الفرن يكون سخن جدا علي الرف الوسطاني الاول علي 140درجة 30دقيق و20018دقيقة واطفي النار واسبها في الفرن 30دقيقة من غير مفتح الفرن وبعد كده اخرجها واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top