كفته فراخ بالوايت صوص
نصف كيلوصدور فراخ مفرومة
نصف كيلو مشروم شرائح
بصلة كبيرة مفرومة
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة بقسماط
2ملعقة كبيرة دقيق
2ملعقة كبيرة زبدة
2كوب لبن
رشة سكر
رشة حبهان بودر
رشة سبع بهارات
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل كفتة الفراخ
الطريقة :
1- في بولة انزل الفراخ والبقسماط ونصف كمية البصلة والسكر والحبهان والبهارات والملح والفلفل واعجن كل المكونات كويس جدا مده 10دقايق اقل حاجة واشكلها وابدرها بدقيق.
2- في طاسة علي النار انزل زبدة وزيت يسخنم كويس جدا وانزل الكفتة واعطيها لون حلو من كل الجوانب واطلعها علي طبق وانزل مكنها البصلة واشوحها تدبل انزل الثوم واشوحها معاها من غير مياخدو اي لون .
3- انزل المشروم وافضل اقلب لغاية المشروم ميستوي ويدبل انزلة الدقيق واقلبة معاهم لغاية محس ان الدقيق استوي انزل اللبن ويكون بارد خالص واقلب واظبط ملح وفلفل اسود واسيبهم يغلو مع بعض لغاية مالقوام يتقل انزل الكفتة واقلبهم مع بعض تقلبتين حلوين واطفي واقدمهم مع الارز بالشعرية او المكرونة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق