كبد وقوانص بالبصل والبطاطس
نصف كيلو كبد وقوانص
نصف كيلو بطاطس مكعبات محمرة
2 بصلة كبيرة جوانح
2فلفل رومي اخضر وحامي
نصف كوب دقيق
ملح
فلفل اسود
قرفة
رشة ثوم بودرة
شاهد ايضا : طريقة عمل كبدة الفراخ بدبس الرمان
الطريقة :
1- في بولة انزل الكبدة واتبل ملح وفلفل وقرفة وثوم بودر واقلب براحة خالص التوابل تكون علي قد الكبد بس وانزل الدقيق واقلب براحة خالص وفي بولة تانية انزل القوانص واتبلها هيا كمان .
2- في طاسة علي النار انزل زيت وانزل القوانص واشوحها تشويحة حلوة لغاية متغير لونها اطلعها علي طبق انزل زيت وانزل الكبدو واوزعها علي الطاسة واحاول مقلبش غير لما تاخد لون من تحت واقلب براحة لان الكبدة طرية وممكن تتكسر وشكلها ميبقاش لطيف .
3- اعد كده من وقت لتتاني اول ملونها يتغير انزل معاها القوانص واسويهم واعطيهم لون مع بعض لغاية ميستوم اطلعهم علي طبق التقديم ومكانهم انزل زيت وانزل البصل واشوحة تشويحتين وانزل الفلفل الحامي والبارد ولو عاوزة بارد بس ممكن .
4- اقلبهم مع بعض تققلبتين ومعاهم رشة ملح وفلفل يدبلم بسيثط وانزلهم البطاطس اشوحهم مع بعض وانزلهم مع الكبد والقوانص وارش رشة شطة او سماق عاوزة تنزلي عصير لمون حسب مبتفضلي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق