--> طريقة عمل الترمس والحمص والفول (تسالي العيد) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الترمس / الحمص / الفول / تسالي العيد / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الترمس والحمص والفول (تسالي العيد)

الترمس والحمص والفول 

تسالي العيد

المقادير :
ترمس حلو مغسول ومنقي
فول مغسول ومنقي
حمص مغسول ومنقي

شاهد ايضا :طريقة عمل الكروكان 

الطريقة :
1- بعد مغسل الحمص والترمس وانقية انقعهم في مية مغلية كتيرة واغطيهم واسبهم 3ساعات منقوعين الترمس في بولة ومتغطي والحمص في بولة ومتغطي .
2- اخد الفول اللي غسلناه ونقيناه ونشفناه كويس اوي وانزلة في طاسة متسخنة حلو اوي وابتدي احمص الفول ع نار متوسطة مع التقليب المستمر .
3- بعد محمصة ابتدي اعملة المحلول الملحي احط 3كوبايت ماية مغلية في بولة وانزل لكل كوباية معلقة كبيرة ملح واقلبهم كويس وانزل الفول في المحلول الملحي واغطية واسيبة علي جمب .
4- اجي اشوف الترمس والحمص الاقيهم نفشم اصفيهم من مية النقع وابتدي احطلهم مية مغلية جديده واحطهم علي النار واغطيهم واول ميغلو اهدي النار واسبهم يستوا علي نار هادية خالص وخدي بالك منهم لان الترمس بيستوي بدري من الحمص.
5- صفيهم بقا من المية المغلية وابتدي بقا اعمللهم المحلول الملحي وهو عبارة عن مية مغلية وسبتها تبرد لكل كوباية مية معلقة كبيرة ملح انا هنا ع كميتي عملت 8كوبايات مية عليهم 8معالق كبار ملح وادوبهم كويس مع بعض وابتدي انزلهم علي الترمس والحمص واغطيهم كويس وادخلهم التلاجة والفول كمان وهما ساعتين ويبقو جاهزين للاكل بس لما تاخدي منهم حدي بمعلقة نضيفة وناشفة او مصفي نضيفة وناشفة خالص عشان ميعملوش ريم بلاش تخدي بايدك خالص .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top