كيكه لبن رايب
2كوب دقيق
كوب لبن رايب
نصف كوب زيت
كوب سكر
2بيضة
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
رشة ملح
باكو بيكينج بودر
شاهد ايضا : كيكة الزبادي بالشيكولاتة بطريقة الشيف فاطمة ابو حاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل البيضة والفانيليا واخفقهم وانزل السكر واخفقهم حتي يصبح لونهم ابيض وابتدي مع الخفق انزل الزيت يندكج انزل اللبن الرايب يمتزجو جيدا .
2- في بولة تانية انخل الدقيق 3مرات وانزل البيكينج بودر والملح واقلبهم كويس مع بعض وعلي الخليط السائل انزل من خليط الدقيق وحده وحده حتي يمتزجو ويختفي الدقيق ممكن تعملي الكيكة في الخلاط عادي جدا .
3- نزلي الكيكة في صنية مدهنة زيت ومبطنة بالدقيق وياريت تكوني مجهزاها من قبلها افضل وتنزلية يكون مقاس 24 ودخليها فرن سخن جدا علي درجة حرارة 180 درجة ع الرف الوسطاني نصف ساعة وتختبريها اول متستوي قدميها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق