--> تورتة ميليفية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التورتات / الحلويات / الميلفية / تورتة / فاطمه ابو حاتي

تورتة ميليفية

تورته ميليفه

المقادير :
عجينة باف باستري  
اول حشوة :
كريم باتسيير    
كريم شانتي مخفوق
فواكة مشكلة 
الحشوة الثانية :
2كوب مربي فراولة 
للتزيين :
نصف كيلو شيكولاتة غامقة مبشورة 
كوب كريمة حلويات ذائبة 
صوص شيكولاتة بيضاء 

شاهد ايضا : الكريم باستيير 

وعجينة الباف باستري

الطريقة :
1- اقوم باخضار 4من الصواني مستطيلة او مربعة او دائرية حسب المفضل .
2- اقوم بفرد عجينة الباف حسب حجم الصنية واعملها فتحات فيها كلها بالشوكة  واضع تحتها ورقة زبدة وعليها ورقة واضع عليها الصنية التانية وعليها ورقة زبدة وعليها العجينة اشوكها واضع عليها ورقة زبدة وهكذا لغاية اخر صنية ممكن تكتفي بصنيتين فوق بعض يعني يبقا 2و2 عشان يدخلم الفرن بسهولة.
3- الاهم ان الصنية اللي فوق يكون علي الوش لكل واحده ورقة زبدة مغطياها خالص مش باين منها اي طرف وادخلهم فرن سخن علي 180درجة لمده نصف ساعة كاملة وارفع ورق الزبدة بعدها لو لقتها خدنت لون دهبي حلو اطلعهم واسبهم يبردم خالص .
4- اجهز الكريم باستتتير وانزل معاه الكريم شانتية واخلطهم مع بعض وانزلهم كيس حلواني وعلي النار اضع حلة وانزل الكريمة الخفق اول متسخن بسيط انزل الشيكولاتة واشلها علي طول وافضل اقلب لغاية متسيح تماما .
5- علي طبق التقديم اضع اول طبقة وانزل عليها من خليط الباستيير وقطع فواكة واضع الطبقة الثانية وعليها مربي ممكن تبدليها باي نوع محبوب وهكذا للاخر طبقة انزل عليها من الجناش البني وبعد كده ازين بصوص الشيكولاتة الابيض وبالسكينة امشي عليها اعمل خطوط.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top