البصاره
المقادير :
نصف كيلو فول مدشوش منقوع
5فص ثوم صحيح
راس ثوم صغيرة مفرومة
بصلة متوسطة ارباع
بصلة كبيرة مقطعة صغير
حزمة كزبرة
حزمة شبت
ملح
فلفل اسود
شطة
كمون
كزبرة ناشفة
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل البامية بالطريقه المصريه ومجربه ومضمونه جدا
الطريقة :
1- انقع الفول قبلها بليلة وانزلة الحلة ويدوب انزل مية تغطي الفول المدشوش ويبقا باين من تحتها .
2- انزل الشبت والقدونس والثوم الصحيح والبصلة المتوسطة واغطيهم واسبهم علي النار متوسطة لغاية مالفول يستوي .
3- اسيبة يبرد واخلطة في الخلاط وانزلهم الحلة تاني واولع النار وانزل ملح وفلفل وكمون وشطة وكزبرة وقلبيهم وسبيها ع نار هادية جدا .
4- في طاسة علي النار انزل زيت يسخن كويس وانزل الثوم المفروم واقلب لغاية ميبقا لونة اخد اللون الدهبي وانزلة علي البصارة واحمر البصل لغاية مياخد اللون الذهبي وانزل نصة بالزيت واسيب الباقي للتزيين اقلبهم كويس في البصارة اول متغلي واطفي وانزلها الاطباق وازين ببقية البصل وادخلها التلاجة تسقع وبالهنا .
المقادير :
نصف كيلو فول مدشوش منقوع
5فص ثوم صحيح
راس ثوم صغيرة مفرومة
بصلة متوسطة ارباع
بصلة كبيرة مقطعة صغير
حزمة كزبرة
حزمة شبت
ملح
فلفل اسود
شطة
كمون
كزبرة ناشفة
زيت
شاهد ايضا : طريقة عمل البامية بالطريقه المصريه ومجربه ومضمونه جدا
الطريقة :
1- انقع الفول قبلها بليلة وانزلة الحلة ويدوب انزل مية تغطي الفول المدشوش ويبقا باين من تحتها .
2- انزل الشبت والقدونس والثوم الصحيح والبصلة المتوسطة واغطيهم واسبهم علي النار متوسطة لغاية مالفول يستوي .
3- اسيبة يبرد واخلطة في الخلاط وانزلهم الحلة تاني واولع النار وانزل ملح وفلفل وكمون وشطة وكزبرة وقلبيهم وسبيها ع نار هادية جدا .
4- في طاسة علي النار انزل زيت يسخن كويس وانزل الثوم المفروم واقلب لغاية ميبقا لونة اخد اللون الدهبي وانزلة علي البصارة واحمر البصل لغاية مياخد اللون الذهبي وانزل نصة بالزيت واسيب الباقي للتزيين اقلبهم كويس في البصارة اول متغلي واطفي وانزلها الاطباق وازين ببقية البصل وادخلها التلاجة تسقع وبالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق