اوراك فراخ مشويه
5اوراك فراخ
2بصل شرائح
3طماطم شرائح
فلفل اخضر شرائح
10فص ثوم
جزرة شرائح
ملعقة كبيرة عسل اسود
ربع كوب عصير ليمون
ملعقة كبيرة بشر ليمون
نصف ملعقة صغيرة كركم
نصف ملعقة صغيرة السبع بهارات
نصف ملعقة صغيرة كمون
نصف ملعقة صغيرة زعتر
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
رشة حبهان
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : دبابيس الفراخ المشوية في الفرن
الطريقة :
1- في الخلاط انزل بصلة وطماطم العسل وعصير الليمونبشر الليمون والثوم وملح وفلفل وزعتر وحبهان وكركم وبابريكا وبهارات سبعة وكمون واخلط كل المكونات دي مع بعض .
2- اكون غسلة الفراخ كويس اوي ونقعاها بمية وخل 10دقايق ومصيفاها كويس اوي واعملها فتحات بالسكينة في اللحم وافسم الثوم المتبقي نصين وادخلة في كل الفتحات اللي عملناها في الاوراك .
3- انزل كل التتبيلة علي الاوراك واتبلها كويس وادخلها في الفتحات والافضل اغطيها واسبها في التلاجة ليلة او اقل حاجة 4ساعات او ساعتين ممكن كمان تعملي بنفس التتبيلة فراخ كاملة .
4- اجيب صنية انزل فيها باقي البصل والطمااطم والفلفل الاخضر والجزر ده هيحمي الفراخ اننها تتلسع ارص الاوراك فوق الخضار واغطيها بالفويل وادخلها فرن سخن علي 200واحطها علي الارضية اسبها تغلي واطلعها الرف الوسطاني واهدي النار واسبها تستوي واول متستوي اشيل الفويل واسبها تحت الشواية تاخد لون .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق