--> الفطير الشرقي السريع - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home السريع / الشرقي / الفطير / المخبوزات / فاطمه ابو حاتي

الفطير الشرقي السريع

فطير شرقي سريع

المقادير :
للعجينة :
كيلو دقيق 
2كوب ونصف ماء دافيء 
ملعقة صغيرة ملح
2ملعقة كبيرة سكر 
كوب زبدة 
كوب زيت 
للحشو :
ربع كيلو لحمة مفرومة 
فراخ معصجة 
ميكس جبن 
بسطرمة 
زيتون اسود شرائح

شاهد ايضا : الفطير الشرقي (البيتزا الشرقي)

الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق وممكن تعجني علي ايديكي لو مش متوفر عجان نزلنا الدقيق انزل ملح وسكر واقلب المكونات الجافة مع بعض وابدء انزل المية وحده وحده لغاية متتكون معايا عجينة طرية ابتدي اعجن فيها لمده10دقايق كاملين لغاية متبقا ناعمة خالص واقسمها كور وفي صنية مدهونة زيت وانزلها واغطيها واسبها ترتاح مده نصف ساعة او اكتر .
2- بعد مكل الكور ارتاحت اخد واحدة وادهن تحتها من خليط الزبدة والزيت وافرد لازم العجينة تكون رقيقة جدا وحولي تخليها مستطيلة افضل وبالسكينة اعمل فتحات قصاد بعض واسيب النص سليم وادهن العجينة بالمادة الدهنية وعلي اول العجينة انزل جزء من اللحمة والجبنة والطماطم والفلفل والزيتون واتني اول قطعة من العجين عليها وادهن واتني اجيب الجوانب من هنا وهنا وادهن وهكذا لغاية متكون زي المستطيل وانزلها صنية واكمل كل الكمية بنفس الطريقة .
3- ممكن احشي بالفراخ احشي جبن بس واي حشو تحبوة وممكن كمان الحشو يكون حلو كاسترد شيكولاتة للدهن او مهلبية او بسبوسة حسب المتوفر واللي بتحبية وادهن الطاسة واضغط علي العجينة شوية واسويها علي نار هادية مع التقليب وممكن ادخلها الفرن علي نار عالية جدا علي الرف الوسطاني وممكن اعمل وشها وش بيتزا انزل طماطم وفلفل وجبن وشوية من الحشو وادخلهم الفرن لغاية ميستوم ويبقو جاهزين واقدمهم بالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top