الاوزي
المقادير :
كوب ارز بسمتي
2كوب ماء مغلي
ربع كيلو لحمة مكعبات
نصف كوب بسلة
نصف كوب جزر مكعبات
بصلة مقطعة صغير
زبدة
زيت
لوز محمر
حبهان بودر
قرفة بودر
سبع بهارات
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
للعجينة :
2كوب ونصف دقيق
ربع كوب زبدة ع زيت
كوب ماء دافيء
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة كبيرة لبن بودرة
ربع ملعقة صغيرة ملح
لدهن الوجة :
بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
رشة سكر
رشة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل طاجن مسقعة بالسجق
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت والزيت يسيخنم كويس انزل مكعبات اللحمة واخليها تاخد لون بني من كل الجهات وانزلها البصل واقلبهم مع بعض يدبل البصل انزل مية واغطي عليهم واسبهم ربع ساعة اللحمة تستوي .
2- بد ربع ساعة انزل البسلة والجزر وسكر وملح وفلفل وقرفة وحبهان وبهارات سبعة واقلبها واسبها متغطية 10دقايق وانزل الرز واظبط الملح واسيبة يتشرب واهدي النار لغاية ميستوي خالص اشيلو من ع النار واسيبة يبرد .
3- في العجان انزل الدقيق والملح والسكر واللبن والبيكينج بودر واقلب المكونات الجافة مع بعض انزل المادة الدهنية واخلطهم لغاية ميبقا الدقيق زي حبيبات الرمل واعجن بالمية لغاية العجينة متلم وافضل اعجن لغاية متكون عندي عجينة طرية وناعمة لمده 10دقايق واقسم العجينة كرات متوسطة واغطيها واسبها ترتاح نصف ساعة .
4- بعد مترتاح اخد الكور وافرد اول واحده تكون رقيقة شوية ربع سنتي كده واجيب بولة ادهنها زيت واسكن فيها العجينة حلو يعنا العجينةانزلها تبقا ع شكل البولة واطرافها لبرة وانزل كمية من الخليطة الرز واللحمة وابتدي اقفل عليها تكون زي الكورة وارصها في صنية مدهونة زيت الفتحة لتحت واكمل الكمية بنفس الطريقة واسبهم يخمرو وحجمهم يبقا الضعف .
5- بعد مختمرو اخلط البيض واللبن والسكر والفلفل وادهن الوش براحة خالص وادخلهم فرن حامي سخن علي 200علي الرف الوسطاني لغاية متستوي وتاخد لون حلو من الوش واخرجها اقدمها بالف هنا .
المقادير :
كوب ارز بسمتي
2كوب ماء مغلي
ربع كيلو لحمة مكعبات
نصف كوب بسلة
نصف كوب جزر مكعبات
بصلة مقطعة صغير
زبدة
زيت
لوز محمر
حبهان بودر
قرفة بودر
سبع بهارات
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
للعجينة :
2كوب ونصف دقيق
ربع كوب زبدة ع زيت
كوب ماء دافيء
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة كبيرة لبن بودرة
ربع ملعقة صغيرة ملح
لدهن الوجة :
بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
رشة سكر
رشة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل طاجن مسقعة بالسجق
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت والزيت يسيخنم كويس انزل مكعبات اللحمة واخليها تاخد لون بني من كل الجهات وانزلها البصل واقلبهم مع بعض يدبل البصل انزل مية واغطي عليهم واسبهم ربع ساعة اللحمة تستوي .
2- بد ربع ساعة انزل البسلة والجزر وسكر وملح وفلفل وقرفة وحبهان وبهارات سبعة واقلبها واسبها متغطية 10دقايق وانزل الرز واظبط الملح واسيبة يتشرب واهدي النار لغاية ميستوي خالص اشيلو من ع النار واسيبة يبرد .
3- في العجان انزل الدقيق والملح والسكر واللبن والبيكينج بودر واقلب المكونات الجافة مع بعض انزل المادة الدهنية واخلطهم لغاية ميبقا الدقيق زي حبيبات الرمل واعجن بالمية لغاية العجينة متلم وافضل اعجن لغاية متكون عندي عجينة طرية وناعمة لمده 10دقايق واقسم العجينة كرات متوسطة واغطيها واسبها ترتاح نصف ساعة .
4- بعد مترتاح اخد الكور وافرد اول واحده تكون رقيقة شوية ربع سنتي كده واجيب بولة ادهنها زيت واسكن فيها العجينة حلو يعنا العجينةانزلها تبقا ع شكل البولة واطرافها لبرة وانزل كمية من الخليطة الرز واللحمة وابتدي اقفل عليها تكون زي الكورة وارصها في صنية مدهونة زيت الفتحة لتحت واكمل الكمية بنفس الطريقة واسبهم يخمرو وحجمهم يبقا الضعف .
5- بعد مختمرو اخلط البيض واللبن والسكر والفلفل وادهن الوش براحة خالص وادخلهم فرن حامي سخن علي 200علي الرف الوسطاني لغاية متستوي وتاخد لون حلو من الوش واخرجها اقدمها بالف هنا .
فين فديو وصفه الاوزي
ردحذف