مكرونة بالفاهيتا
مكرونة فيوزيلي مسلوقة
نصف كيلو صدور فراخ شرائح
2فلفل الوان شرائح
بصلة شرائح
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
كوب عصير طماطم
مكعب مرق
ملعقة كبيرة صلصة
ملعقة صغيرة سكر
ملعقة صغيرة كمون
ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملعقة صغيرة بصل بودر
ملعقة صغيرة شطة
ملح
فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل المكرونة بالفاهيتا
الطريقة :
1- في بولة انزل الشطة والبابريكا والثوم والبصل البودر واقلبهم كلهم مع بعض وانزل نصهم ع الفراخ وملح وفلفل اسود واتبلها بيهم واالافضل انك تسيبيها في التتبيلة من ساعتين الي 4ساعات .
2- في طاسة علي النار اسخن فيها زيت يسخن كويس اوي وانزل الفراخ واسبها تاخد لون واقلبها لغاية مكلها تاخد نفس اللون واقلبها شوية لغاية متستوي .
3- اطلعها علي طبق وانزل مكنها البصل واشوحة بس يدبل انزل الفلفل الالوان واتبلها ببقيت التتبيلة اللي خلطماها واقلب لغاية ميخدو تشويحة حلوة وانزل معاهم الفراخ واعطيهم تقليبة علي النار ياخد من طعم بعض واطلعهم ع طبق تاني.
4- مكنهم انزل الثوم واشوحة يطلع ريحتة انزل الطماطم والصلصة والسكر والملح والفلفل واسيبهم يغلو ويتسبكو انزل المكرونة وتكون مسلوقة 3/4 سلقة عشان تاخد من طعم الصوص وتتشسربة ويكون طعمها حلو ومتتسلقش بزيت خالص ملح بس واقلبها مع الصلصة اشوحهم مع بعض كده تتشرب المكرونة الصلصة واقدمها في طبق وفوقها الفاهيتا وقدميها بالف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق