--> طريقة عمل الجزر المخلل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجزر / المخلل

طريقة عمل الجزر المخلل

الجزر المخلل

المقادير :
جزر شرائح
فلفل
كرفس
ورق لورا
حبة البركة
المحلول الملحي :
لترماء مغلي
4ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة سكر 
ربع كوب خل 
زيت 

شاهد ايضا : طريقة عمل الخيار المخلل السريع

الطريقة :
1- الجزر اقشرة واغسلة كويس واقطعة شرائح بالطول او دوائر واجيب علبة او برطمان حسب المتوفر هو الافضل انك تعملي كمية صغيرة بكمية صغيرة ولما تخلص تعملي تاني عشان يفضل طازة وطعمة حلو لو عاوزة تعملي كميات ده حسب راحتك .
2- هترصي كمية من الجزر هتقطعي علية فلفل حار اللي هوة حجمة كبير بيكون مش حامي اوي وتنزلي علية باقي الكمية وعلية فلفل وحطي بقا ورق لورا وكرفس وابدئي اعملي المحلول الملحي حطي في كوب ماء مغلي وملح وسكر وخل وقلبيهم كويس .
3- نزلي علي الجزر غطية بالمية وكل متحتاجي عيدي نفس الطريقة لكل كوب ماء ملعقة كبيرة ملح  حطي حبة البركة علي الوش واقفلي العلبة كويس لو عملتية في برطمان حطي ع الوش طبقة من الزيت واقفلية كويس ويومين بالظبط وتاكلي منه عادي جدا ولما تحتاجي تاخدي منة خدي منة بمعلقة نضيفة وناشفة خالص عشان ميعملش ريم والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top