--> طريقة عمل فطائر اللحم والعجين - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اللحم / فاطمه ابو حاتي / فطائر / والعجين

طريقة عمل فطائر اللحم والعجين

فطائر لحم وعجين

فطائر لحم وعجين فاطمه ابو حاتي

المقادير :
العجينة :
2كوب دقيق 
ملعقة صغيرة خميرة فورية 
ملعقة صغيرة سكر 
ربع ملعقة صغيرة ملح
2ملعقة كبيرة زيت
كوب ماء دافيء 
الحشو :
ربع كيلو لحمة مفرومة 
بصلة متوسطة مفرومة 
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
1فلفل احمر مفروم
1فلفل اخضر رومي مفروم
نصف كوب بقدونس مفروم
ملح
رشة سكر 
بابريكا 
بهارات السبعة 
لدهن الوجة :
اصفر بيضة 
2ملعقة كبيرة لبن 
رشة فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل فطائر السبانخ المقرمشة 

الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والخميرة والسكر والملح واقلب المكونات الجافة وانزل بالزيت يختفي ابدء انزل المية شوية شوية لغاية متلم معايا عجينة طرية اعجنها مده10دقايق لغاية متكون ناعمة اغطيها واسبها ترتاح .
2- عما العجينة تختمر في بولة انزل باللحمة والبصل اخد التفل بس واعصرة كويس واعصر الفلفل كويس من اي سوايل عشان ميسيحليشس العجينة وانزل البقدونس وملح وسكر وبابريكا وبهارات واعجن المكونات كويس اوي .
3- اول مالعجينة تختمر ارش دقيق وافرد العجينة بسمك نصف سنتي واقطع بالقطاعة واخدالزيادا اسبها ترتاح وافردها وافضل اعيد نفس الحكاية لغاية مخلص كل الكمية واخد دايرة وافردها بشكل بيضاوي واعملها جواني واقفل من الطرفين وانزل الحشو في النص واسكنة كويس ع العجينة وارصها علي صنية مدهونة زيت وهكذا لغاية مخلص كل الكمية واسبها تختمر تاني.
4- في بولة انزل البيض واللبن ورشة فلفل واخفقهم وابدء ادهن الاطراف وادخلها فرن سخن علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون من تحت ومن الجوانب واحرجها اقدمها بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top