فطائر لحم وعجين
العجينة :
2كوب دقيق
ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة سكر
ربع ملعقة صغيرة ملح
2ملعقة كبيرة زيت
كوب ماء دافيء
الحشو :
ربع كيلو لحمة مفرومة
بصلة متوسطة مفرومة
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
1فلفل احمر مفروم
1فلفل اخضر رومي مفروم
نصف كوب بقدونس مفروم
ملح
رشة سكر
بابريكا
بهارات السبعة
لدهن الوجة :
اصفر بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
رشة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل فطائر السبانخ المقرمشة
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والخميرة والسكر والملح واقلب المكونات الجافة وانزل بالزيت يختفي ابدء انزل المية شوية شوية لغاية متلم معايا عجينة طرية اعجنها مده10دقايق لغاية متكون ناعمة اغطيها واسبها ترتاح .
2- عما العجينة تختمر في بولة انزل باللحمة والبصل اخد التفل بس واعصرة كويس واعصر الفلفل كويس من اي سوايل عشان ميسيحليشس العجينة وانزل البقدونس وملح وسكر وبابريكا وبهارات واعجن المكونات كويس اوي .
3- اول مالعجينة تختمر ارش دقيق وافرد العجينة بسمك نصف سنتي واقطع بالقطاعة واخدالزيادا اسبها ترتاح وافردها وافضل اعيد نفس الحكاية لغاية مخلص كل الكمية واخد دايرة وافردها بشكل بيضاوي واعملها جواني واقفل من الطرفين وانزل الحشو في النص واسكنة كويس ع العجينة وارصها علي صنية مدهونة زيت وهكذا لغاية مخلص كل الكمية واسبها تختمر تاني.
4- في بولة انزل البيض واللبن ورشة فلفل واخفقهم وابدء ادهن الاطراف وادخلها فرن سخن علي الرف الوسطاني لغاية متاخد لون من تحت ومن الجوانب واحرجها اقدمها بالهنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق