فطائر الجيوب
العجينة :
كيلو دقيق
كوب لبن دافيء
كوب ماء دافيء
نصف كوب زيت
2ابيض بيض
ملعقة كبيرة ونصف سكر
ملعقة كبيرة ونصف خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
لدهن الوجة :
2صفار بيضة
رشة سكر
رشة قهوة سريعة الذوبان
2ملعقة كبيرة لبن
لتزيين الوجة :
سمسم
حبة البركة
للحشو :
كابوتشي
طماطم شرائح
فلفل رومي شرائح
روزبيف
رومي مدخن
جبنة شيدر
شاهد ايضا : طريقة عمل سندوتشات المدارس
الطريقة :
1- في بولة انزل اللبن والماء والخميرة والسكر واقلبهم كويس جدا المهم تكوني واثقة في الخميرة وغطيهم وسبيهم ربع ساعة هتلاقيها علت وعملتت فقاقيع معملتش بيقا الخميرة وحشة ومش كويسة وهتبوظ العجين .
2- في بولة او العجان انزل الدقيق والبيكينج بودر والملح واقلب كل المكونات الجافة وانزل الزيت والبياض واقلب وابدء انزل من الخليط السائل الخمران عليها لغاية متلم وتكون عندي عجينة طرية افضل اعجن مده متقلش عن 10دقايق .
3- بعد ماعجينة اتعجنت غطيها وسبيها في مكان دافيء تختمر او في فرن مدفياه وطفياه وسبيها نص ساعة بالكتير وهتلاقيها خمرت وعلت قسميها كور وسبيها 10دقايق ترتا .
4- هاتي كورة كورة وافردي بسمك نصف سنتي وادهني ع نصها زيت او زبدة واتني وع النص ادهني تاني واتني تكون مثلث ورصيها في صنية الومنيوم مدهونة زيت وكملي كلة بنفس الطريقة وسبيهم يخمرة بقا .
5- بعد مختمرو اخلطي بياض البض مع اللبن والقهوة والسكر وادهني وشها براحة خالص ورشي حبة البركة او السمسم ودخليها فرن سخن خالص ع الرف الوسطاني لمده من 10الي 15دقيقة تستوي وتاخد لون حلو من فوق وتحت وخرجيها غطيها ع طول عشان تبقا طرية بعد متبرد افتحيها واحشيها الحشوات الي متوفرة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق