--> الكنافة بالاناناس وصوص الكراميل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الاناناس / الكراميل / الكنافة / صوص / فاطمه ابو حاتى / كنافة

الكنافة بالاناناس وصوص الكراميل

كنافه بالاناناس وصوص كراميل

المقادير :
مقادير الكريم باستير :
كوب ونصف حليب 
4صفار بيض 
ملعقة صغيرة فانيليا 
نصف كوب سكر 
2ملعقة كبيرة نشا 
ربع كوب زبدة 
الكنافة :
نصف كيلو كنافة محمرة 
نصف كوب شربات ثقيل او عسل ابيض
شرائح اناناس 
كوب كريم شانتي 
نصف كوب سكر بودرة 
كوب لبن مثلج
صوص كراميل (التوفي )

شاهد ايضا : طريقة عمل صوص التوفي 

الطريقة :
1- حلة علي النار انزل اللبن واسيبة يسخن وفي بولة انزل السكر والبيض والفانيليا واخلطهم كويس لغاية ممزجهم مع بعض وانزل  نشا واضربهم تاني .
2- ابدء انزل من اللبن معلقة بمعلقة مع التقليب المستمر لغاية ملاحط ان الخليط بدء يسخن واانزل الخليط كلة للبن السخن مع التقليب السريع وانزلة علي النار مع التقليب لغاية مالقوام يتقل انزلة الزبدة واول متسيح انزلهم في بولة واغطي الوش كويس عشان مينشفش.
3- انزل العسل علي الكنافة المحمرة واقلبهم كويس جدا وفي بولة تانية اخفق الكريم شانتي والسكر واللبن اقلبهم واخفق لغاية مالقوام يغلي ويبقا جامد وانزل علية الكريم باستيير بعد مبرد خالص واقلبهم مع بعض.
4- هاتي القالب نزلي من الكنفة واعمل طبقة متساوية من الكنافة اضغطيها كويس ونزلي طبقة تانية من خليط الباستتير والشانتي ورصي طبقة من الاناناس ووزعي ع الوش الكراميل مع رشة من المكسرات ودخليهم التلاجة ساعتين وممكن كمان تعملي بولات بنفس الطريقة وقدميهم .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top