بيتزا سجق
المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة كبيرة مايونيز
علبة زبادي صغيرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب ماء دافيء
ماء دافيء للعجن
للتوبينج:
سجق قطع
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
رشة بهارات سبعة
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
زيتون اسود شرائح
فلفل روميشرائح
طماطم شرائح
ملعقة كبيرة كاتشب
2ملعقة كبيرة صلصة
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة زيت
شاهد ايضا :طريقة عمل بيتزا الطاسة
الطريقة :
1- في ربع كوب ماء اضع الخميرة والسكر واقلبهم واسبهم علي جمب يخمروا .
2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن واقلبهم وانزل الزبادي والمايونيز واقلب انزل الخميرة اللي فارت واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مدة 10 دقايق واتركها متغطية في مكان دافيء ليتضاعف حجمها .
3- احضر الصوص نحط الصلصة والكاتشب والملح والفلفل والزعتر والزيت واقلبهم مع بعض .
4- في طاسة انزل زيت يسخن كويس جدا انزل الثوم واشوحة اول ميطلع ريحتة انزل السجق واشوحة مع الثوم مع رشة ملح وسكر وبهارات وفلفل واشوحة لغاية ماونة يغير ويدخل في السوا واطفي علية ممكن تسلقية عادي جدا .
5- بعد مالعجينة اختمرت افردها ع رشة دقيق وادهن من الصوص وانزل شوية من الجبن وعليهم السجق ووالفلفل والطماطم وممكن بصل وزتون وميكس جبن وادخلها فرن سخن ع200علي الرف الوسطاني ربع ساعة وهتبقا مستوية وزي الفل لازم تاخد لون حلو من تحت كده تبقا اسوت او لما تتحرك في الصنية تبقا اسوت ولعي الشواية تاخد لون بسيط من فوق وخرجيها والف هنا .
المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة كبيرة مايونيز
علبة زبادي صغيرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب ماء دافيء
ماء دافيء للعجن
للتوبينج:
سجق قطع
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
رشة بهارات سبعة
ملح
فلفل اسود
رشة سكر
زيتون اسود شرائح
فلفل روميشرائح
طماطم شرائح
ملعقة كبيرة كاتشب
2ملعقة كبيرة صلصة
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة زيت
شاهد ايضا :طريقة عمل بيتزا الطاسة
الطريقة :
1- في ربع كوب ماء اضع الخميرة والسكر واقلبهم واسبهم علي جمب يخمروا .
2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن واقلبهم وانزل الزبادي والمايونيز واقلب انزل الخميرة اللي فارت واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مدة 10 دقايق واتركها متغطية في مكان دافيء ليتضاعف حجمها .
3- احضر الصوص نحط الصلصة والكاتشب والملح والفلفل والزعتر والزيت واقلبهم مع بعض .
4- في طاسة انزل زيت يسخن كويس جدا انزل الثوم واشوحة اول ميطلع ريحتة انزل السجق واشوحة مع الثوم مع رشة ملح وسكر وبهارات وفلفل واشوحة لغاية ماونة يغير ويدخل في السوا واطفي علية ممكن تسلقية عادي جدا .
5- بعد مالعجينة اختمرت افردها ع رشة دقيق وادهن من الصوص وانزل شوية من الجبن وعليهم السجق ووالفلفل والطماطم وممكن بصل وزتون وميكس جبن وادخلها فرن سخن ع200علي الرف الوسطاني ربع ساعة وهتبقا مستوية وزي الفل لازم تاخد لون حلو من تحت كده تبقا اسوت او لما تتحرك في الصنية تبقا اسوت ولعي الشواية تاخد لون بسيط من فوق وخرجيها والف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق