--> طريقة عمل برام الارز المعمر باللحمة ( ارز معمر باللحمه ) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الارز / المعمر / باللحمة / برام / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل برام الارز المعمر باللحمة ( ارز معمر باللحمه )

برام ارز معمر باللحمه

برام الارز المعمر

المقادير :
2كوب ارزمصري
نصف كيلو لحمة بتلو شرائح
بصلة كبيرة شرائح
3كوب لبن
3ملعقة كبيرة زبدة
3ملعقة كبيرة قشطة
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل الارز المعمر 
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز المعمر بالفراخ للشيف مروة الشافعي

الطريقة :
1- في طاسة ع النار انزل الزيت والزبدة يسخنم انزل اللحمة اعطيها صدمة وتاخد لون اقلبها لغاية متاخد لون من كل النواحي اتبلها ملح وفلفل اسود واول متدخل في السوا انزلها البصل واعطية تشويحة مع اللحمة لغاية ميدبل معاها واللحمة تتشرب ميتها واطفي لو اللحمة كندوز اعطيها 3/4سلقة وشوحيها بنفس الطريقة .
2- في قالب بيريكس ادهنة زبدة كويس واسخن اللبن وانزلة بقيت الزبدة المتبقية والرز يكون منقوع نصف ساعة ومتصفي كويس جدا .
3- انزل نصف كمية من الرز وانزل اللحمة وانزل طبقة الرز المتبقية وانزل اللبن وع الوش القشطة اوزعها وعلي الفرن يكون سخن جدا علي درجة حرارة 200او220علي الارضية ادخلة يغلي ويتشرب ارفعة الرف الوسطاني واهدي النار واسيبة يستوي وياخد لون حلو .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top