صنيه بطاطس بالبشاميل
كيلو الا ربع بطاطس شرائح رفيعة
صدور بانية شرائح
2بصلة كبيرة جوانج
كيلو لبن
2ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة زبدة
جبنة مونزاريلا
ملح
فلفل اسود
رشة قرفة
رشة زعتر
رشة سكر
شاهد ايضا : طريقة عمل شرائح اللحمة في الفرن
الطريقة :
1- في طاسة انزل معلقتين من الزبدة وزيت بسيط وانزل الفراخ واعطيها لون من غير تقليب كتير ومعاها رشة ملح وفلفل وسكر وقرفة وزعتر واول متدخل في السوا انزل البصل واشوحها معاها كويس واطفي عليها .
2- في حلة انزل معلقتين زبدة ومعلقتين دقيق واقلبهم لغاية ميبقا لونة ابيض انزل اللبن بارد مع التقليب المستمر لغاية مالدقيق يفك مع اللبن واتبل ملح وفلفل لغاية ميربط ويكون خفيف .
3- في قالب انزل كبشة من البشاميل في الارضية ارص البطاطس وتكون رفيعة وانزل عليها الفراخ ورصة كمان من البطاطس وانزل البشاميل وادخلها الفرن سكوت سخن جدا علي الارضية تغلي اطلعها علي الرف الوسطاني واهدي النار لغاية البطاطس متستوي بتاخد وتتشرب البشاميل طلعيها رشي المونزاريال ع الوش ممكن شيدر ودخليها تاخد لون حلو من الوش .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق