--> طريقة عمل صنية بطاطس بالبشاميل - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home بالبشاميل / بطاطس / صنية / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل صنية بطاطس بالبشاميل

صنيه بطاطس بالبشاميل 

بطاطس بالبشاميل

المقادير :
كيلو الا ربع بطاطس شرائح رفيعة
صدور بانية شرائح
2بصلة كبيرة جوانج
كيلو لبن 
2ملعقة كبيرة دقيق 
ملعقة كبيرة زبدة 
جبنة  مونزاريلا 
ملح
فلفل اسود
رشة قرفة 
رشة زعتر 
رشة سكر 

شاهد ايضا : طريقة عمل شرائح اللحمة في الفرن 

الطريقة :
1- في طاسة انزل معلقتين من الزبدة وزيت بسيط وانزل الفراخ واعطيها لون من غير تقليب كتير ومعاها رشة ملح وفلفل وسكر وقرفة وزعتر واول متدخل في السوا انزل البصل واشوحها معاها كويس واطفي عليها .
2- في حلة انزل معلقتين زبدة ومعلقتين دقيق واقلبهم لغاية ميبقا لونة ابيض انزل اللبن بارد مع التقليب المستمر لغاية مالدقيق يفك مع اللبن واتبل ملح وفلفل لغاية ميربط ويكون خفيف .
3- في قالب انزل كبشة من البشاميل في الارضية ارص البطاطس وتكون رفيعة وانزل عليها الفراخ ورصة كمان من البطاطس وانزل البشاميل وادخلها الفرن سكوت سخن جدا علي الارضية تغلي اطلعها علي الرف الوسطاني واهدي النار لغاية البطاطس متستوي بتاخد وتتشرب البشاميل طلعيها رشي المونزاريال ع الوش ممكن شيدر ودخليها تاخد لون حلو من الوش .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top