مهلبية في الفرن
المقادير :
2كوب ونصف لبن
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة كريم شانتي بودر
2ملعقة كبيرة ماء او لبن
نصف كوب سكر
ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة كبيرة عسل ابيض
ملعقة كبيرة ماء
شاهد ايضا : طريقة عمل الارز باللبن
الطريقة :
1- في حلة علي النار ابدء اغلي اللبن وانزل السكر والزبدة والفانيليا واقلب كل المكونات جيدا .
2- ادوب النشا والكريم شانتي في الماء او لبن حسب المتوفر وانزلهم علي اللبن مع التقليب علي نار متوسطة حتي يصبح بقوام ثقيل .
3- اطفي علية وابدء انزلة في قوالب الفرن او مجات قابلة للنار وعلي صنية الومنيوم ارصهم واسبهم يبرد خالص وهيكونو قشرة ع الوش وادخلها تحت الشواية تاخد لون حلو واول متطلع بالفرشة المع الوش بمزيج العسل والماء بسيط واقدمها بالف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق