--> طريقة عمل الكيش بالفراخ - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الكيش / بالفراخ / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الكيش بالفراخ

الكيش بالفراخ

الكيش بالفراخ

المقادير :
العجينة :
كوب ونصف دقيق
نصف كوب زبده بدرجة حرارة المطبخ
بيضة 
رشة ملح
ربع كوب ماء بارد
للحشو :
ربع كيلو روز بيف مدخن 
ربع كيلو مشروم فريش
بصلة مفرومة 
جزرة مبشورة 
كوب فلفل الوان مكعبات 
نصف كوب زيتون اسود شرائح
نصف كوب كريمة طهي
2بيض
كوب جبنة شيدر 
ملح
فلفل اسود
رشة زعتر 
رشة بابريكا 

شاهد ايضا :  طريقة عمل البيتزا 

الطريقة :
1- في طاسة علي النار انزل ماده دهنية وتسخن كويس انزل البصلة وادبلها وانزل المشروم واشوحة لغاية ميستوي ويدبل واسيبة يبرد.
2- وفي بولة انزل الدقيق والملح والزبدة واقلبهم مع بعض وافركهم كويس لغاية مكل الدقيق يتشرب الزبدة وانزل البيضة واعجنها معاهم وانزل المية وحده وحده لغاية مالعجينة تلم بس ومش شرط تاخد كل المية وممكن تاخدها كلها حسب العجينة ولازم تكون مية ساقعة عشان متسيحش الزبدة تاني ويدوب العجينة تلم بس احطها في كيس وادخلها التلاجة نصف ساعة .
3- بعد مالمشروم برد اجيب بولة وانزل البيض واقلبة مع ملح وفلفل وزعتر وبابريكا وكريمة الطهي واقلب والفلفل الالوانوالجزر المبشور والزيتون والروز بيف قطع ممكن تحطي لحمة مفرومة او قطع فراخ بس تكون مستوية واقلب كل المكونات مع بعض وانزل المشروم بالبصل واقلبهم مع بعض .
4- بعد مالعجينة ارتاحت ارش دقيق وافردها بسمك نصف سنتي واجيب قالب تشيز كيك يكون الحافة بتاعتة عالية والفها علي النشابة وانزلها واسكن العجينة في القالب اسبتة كويس واعمل ببعجينة فتتحات بالشوكة واقطع الاطرف الزيادة ممكن افردها تاني واعملها في قالب تاني القالب بيكون مقاس 26 واجيب ورقة زبدة اقطعها ع قد القالب وانزل عليها اي بقوليات تعمل تقل وادخلها فرن سخن علي 180عالرف الوسطاني لغاية مالاطراف تاخد لون دهبي فاتح .
5- اخرجها وانزل الحشوة وانزل علي الوش الجبنة الشيدر وقطع من الروز بيف والزيتون وادخلها فرن سخن علي درجة حرارة 180 ع الرف الوسطاني لغاية متاخد لون وكل حاجة تستوي واخرجها اقدمها بالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top