--> الزبيب (العنب المجفف) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الزبيب / العنب المجفف / المطبخ / فاطمه ابو حاتي

الزبيب (العنب المجفف)

الزبيب

المقادير :
عنب احمر واخضر بناتي بدون بذر 
رشة ملح ليمون 
زيت برافين
ماء مغلي
ماء مثلج

الطريقة :
1- اقوم بسلق العنب جيدا والافضل اني اسيب العنقود كامل لكن اتي لو حبة تفرطية او عندك مفرط عادي جدا مفيش اي مشكلة هو بس لما يبقا عنقود بيحتفظ بالعصارة جواه .
2- اضع مية مغلية علي النار وفيها رشة ملح لمون صغيرة ومعلقة كبيرة زيت برافين وهو بيجي من الصيدلية انزل العنب الاخضر دقيقة بالظبط واطلعة علي مية مثلجة دقيقة بالظبط واصفية كويس جدا في مصفا والاحمر بنفس الطريقة .
3- خلاص خلصتي سلق العنب واتصفي كويس جدا انشرة علي صنية كبيرة واحاول افردة كويس علي الصنية واحطة في الشمس الافضل في الحر وتسبية طول النهار في الشمس واخر النهار تدخلية وهكذا لمده 3ايام او حسب الحرارة ممكن ياخد 45مش اكتر ممكن ع فرن سخن علي 100علي الرف الوسطاني ودخلية بردو لغاية ميدبل خالص ويبقا زبيب دي الطريقة الاسرع  واحتفظي بيه في علبه نضيفة مقفولة كويس واحفظية في التلاجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top