روستو الرومي
صدر رومي
فصوص ثوم
فلفل حصي
فلفل اسود
زعتر
ملح
رشة سكر
كرفس
عسل ابيض
جزر مكعبات
بصل مطعبات
طماطم مكعبات
شاهد ايضا :طريقة عمل الديك الرومي في الفرن
الطريقة :
1- الف الروستو بالخيط او صاحب المحل يجبهولك جاهز هتجيبي ملح وفلفل حصي وتخلطيهم مع بعض وبسكينة ليها بوز رفيع تعملي فتحات وتدخلي الملح والفلفل وتزقيهم بفص ثوم وتعملي الرستو كلو بنفس الطريقة .
2- تبلي بقا من بره بملح وفلفل وزعتر وادعكية كويس جدا بالتتبيلة وسبية من ساعتين الي 4ساعات وفي طاسة كبيرة نزلي زيت وسمنة وسخنيهم كويس جدا ونزلية علي الزيت ياخد صدمة ولون حلو واقلبية لغاية ميكمل وياخد لون من كل النواحي .
3- نزليلة البصل والطماطم والجزر والكرفس والثوم الفصوص ولورا وسكر ونزلي مية مغلية لنص الصدر الرومي وسبية يغلي وغطي علية وهدي لغاية ميعدي ساعة الاربع واقلبية الناحية التانية نفس المده وبعدها خرجية سبية يبرد خالص لفية بفويل بلاستيك ودخلية التلاجة لتاني يوم والمرقة اللي نزلت منة احتفظي بيها في الفليزر استخدميها في اي استخدام.
4- فكي بقا الدبارة اللي مربوط بيها وقطعية شرائح رفيعة وقدمية في العزومات او الغدا وبالف هنا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق