كيك الزعفران
نصف كوب حليب (لبن)
ربع ملعقة صغيرة زعفران
كوب وربع دقيق
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
3حبة بيض
ملعقة صغيرة فانيليا سائلة
نصف كوب سكر
نصف كوب زيت ذرة
لتسقية الكيك:
كوب حليب (لبن)
علبة حليب مبخر
نصف كوب حليب محلي (الحليب المكثف)
للزينة :
كريمة خفق
زعفران
شاهد ايضا : طريقة عمل بان كيك المطاحن
الطريقة :
1- في العجان او في بولة بالمضرب الكهربائي انزل البيض والفانيليا والسكر واخفق لغاية مالونة يصبح باللون الابيض انزل الزيت واخلط الحليب والزعفران وانزلهم واخفق تاني حتي يمتزجو المكونات .
2- انخل الدقيق مع البيكينج بودر والملح وانزلهم علي خليط الكيك واخفق علي درجة هادئة حتي يمتزج المكونات انزلهم في صنية مدهونة زيت ومبطنة بالدقيق مقاس 28 واقوم بادخالهم فرن ساخن جدا علي الرف الوسطاني عدرجة حرارة 180مده نصف ساعة واخرجها اعملها فتحات بالاستيكس .
3- اخلط الحليب واللحليب المكثف والحليب المبخر واسقي بيهم الكيكة وفي بولة اخفق الكريمة علي درجة هادئة لمده 5دقايق وابتدي ارفع الدرجة وحده وحده حتي تتحول الي كريمة ناعمة ومتماسكة اقوم بتوزيعها علي وجة الكيك ورشة زعفران علي الوجة والف هنا .
جميله اوي فتكات اون لاين جميع وصفاتكم هايله
ردحذف