سابليه ناعم
المقادير :
3كوب دقيق
كوب زبدة
نصف كوب سكر بودرة
بيضة
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
المقادير بالجرام :
360جرام دقيق
225جرام زبدة
75جرام سكر .
للتزيين :
صوص كراميل (التوفي)
صوص شيكولاتة الدهن
مربي بيور
كريز مجفف
فورماسيلو
شيكولاتة خام سايحة ابيض وبني
شاهد ايضا : طريقة عمل صوص الكراميل
شاهد ايضا : طريقة عمل شيكولاتة الدهن
الطريقة :
1- في البولة انزل الزبدة والسكر واخفقهم لغاية ميبقو زي الكريمة الهشة انزل البيضة والفانيليا واخفقهم كويس جدا لغاية ميمتزجو كويس جدا .
2- علي الدقيق انزل الملح والافضل ان الدقيق يكون منخول مرة ده هيديكي نتيجة كويسة جدا وانزلهم علي الخليط الكريمي واقلبهم كويس لغاية ميبقو معايا عجينة .
3- يفضل انك بشتغلي في مكان ميكونش سخن عشان الزبدة متسحش منك والدقيق ميطردش معاكي المادة الدهنية واغطيها واسبها ترتاح نصف ساعة في الثلاجة .
4- بعد مرتاحت افتح كيسين تلاجة واضع جزء من العجينة جواها وابتدي افرد وتكون اقل من نصف سنتي وابتدي اعمل الاشكل بتاعتي اعمل شكل كبير واعمل شكل صغير من النص يبقا شكل مفتوح والتاني مقفول الشكل ده بتاعك انتي شكلي الاشكال اللي تحبيها .
5- وفي صنية مدهونة زيت وابتدي ارص وحدات السابلية واكون مسخنة فرني علي 170 وادخلهم لمده ربع ساعة علي الرف الوسطاني ياخدو لون دهبي فاتح بس الجزء المتبقي انزل علية 2معلقة صغيرة كاكاو واقلبهم مع بعض عشان يكون بني واكمل بنفس الطريقة .
6- عاوزة كلة يكون ابيض عادي عاوزاها كلها بني حطي 4ملاعق كبار كاكاو وشيلي قصدهم 4دقيق شلية وهو سخن متسبيهوش يبرد عشان ميلزقش وزيني بقا بصوص الكراميل او صوص الشيكولاتة ممكن مربي حطي علي الجزء المقفول ونزلية علية الجزء المفتوح شكلي وزيني وابدعي حسب زوقك وقدمية بالف هنا .
المقادير :
3كوب دقيق
كوب زبدة
نصف كوب سكر بودرة
بيضة
ملعقة صغيرة فانيليا
رشة ملح
المقادير بالجرام :
360جرام دقيق
225جرام زبدة
75جرام سكر .
للتزيين :
صوص كراميل (التوفي)
صوص شيكولاتة الدهن
مربي بيور
كريز مجفف
فورماسيلو
شيكولاتة خام سايحة ابيض وبني
شاهد ايضا : طريقة عمل صوص الكراميل
شاهد ايضا : طريقة عمل شيكولاتة الدهن
الطريقة :
1- في البولة انزل الزبدة والسكر واخفقهم لغاية ميبقو زي الكريمة الهشة انزل البيضة والفانيليا واخفقهم كويس جدا لغاية ميمتزجو كويس جدا .
2- علي الدقيق انزل الملح والافضل ان الدقيق يكون منخول مرة ده هيديكي نتيجة كويسة جدا وانزلهم علي الخليط الكريمي واقلبهم كويس لغاية ميبقو معايا عجينة .
3- يفضل انك بشتغلي في مكان ميكونش سخن عشان الزبدة متسحش منك والدقيق ميطردش معاكي المادة الدهنية واغطيها واسبها ترتاح نصف ساعة في الثلاجة .
4- بعد مرتاحت افتح كيسين تلاجة واضع جزء من العجينة جواها وابتدي افرد وتكون اقل من نصف سنتي وابتدي اعمل الاشكل بتاعتي اعمل شكل كبير واعمل شكل صغير من النص يبقا شكل مفتوح والتاني مقفول الشكل ده بتاعك انتي شكلي الاشكال اللي تحبيها .
5- وفي صنية مدهونة زيت وابتدي ارص وحدات السابلية واكون مسخنة فرني علي 170 وادخلهم لمده ربع ساعة علي الرف الوسطاني ياخدو لون دهبي فاتح بس الجزء المتبقي انزل علية 2معلقة صغيرة كاكاو واقلبهم مع بعض عشان يكون بني واكمل بنفس الطريقة .
6- عاوزة كلة يكون ابيض عادي عاوزاها كلها بني حطي 4ملاعق كبار كاكاو وشيلي قصدهم 4دقيق شلية وهو سخن متسبيهوش يبرد عشان ميلزقش وزيني بقا بصوص الكراميل او صوص الشيكولاتة ممكن مربي حطي علي الجزء المقفول ونزلية علية الجزء المفتوح شكلي وزيني وابدعي حسب زوقك وقدمية بالف هنا .
جزاكى الله كل خير على كل بتعمليه
ردحذفتسلمي ياحبيبتى ربنا يخليكى
حذفجميله جدا تسلم ايدك ياشيف
ردحذفتسلمي ياحبيبتى
حذفتسلم ايدك
ردحذفتسلمي ياحبيبتى
حذفتسلم ايدك يا قمر
ردحذفحبيبتى ربنا يخليكي
حذفمفيش احلى من كده ياقلبى
ردحذفتسلميلي ياحبيبتى ربنا يكرمك
حذفربنا يباركلك تسلمى يا قلبى
ردحذفحبيبتى ربنا يخليكى تسلميلى
حذف