سمبوسك الباف
مقادير السمبوسك :
5كوب دقيق
ربع كوب نشا
نصف كوب زيت علي سمنة
2كوب ماء دافيء
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة سكر
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
نصف ملعقة صغيرة ملح
للحشو :
لحمة مفرومة او جبن او فراخ حسب المتوفر وزوقك
شاهد ايضا : طريقة عمل السمبوسك بالخضار والجبن بطريقة الشيف فاطمه ابوحاتي
الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والنشا واللبن والسكر والبيكينج بودر والملح واقلبهم كويس اوي مع بعض انزل الزيت ع السمنة واعجن كويس وابدء انزل المية شوية بشوية لغاية متلم معايا عجينة طرية يدوب تلم اغطيها واسبها نصف ساعة ترتاح .
2- بعد مرتاحت اجيب طبق اوصنية وارشها نشا واقسم العجينة الي 3كرات عاوزة تقسميها اتنين بس ع حسب رحتك انا قسمتها 3 واغطيها واسبها 5دقايق ترتاح عشان تتفرد معايا بسهولة .
3- ارش نشا حلو وابتدي افرد من النص لبرة لغاية ميكون سمكها نصف سنتي وبالقطاعة ابتدي اقطعها دوائر وارصهم والم الزيادة واسبها ترتاح عما افرد بقيت الكور وهكذا لغاية متحلصي كل الكمية وهاتي بقا الحشوات بتاعتك انا هحشي بلحمة مفرومة وبقدونس مخلطين .
4- وفراخ ومعاها فلفل رومي وطمطاطم مكعبات اللحم بس وجبن وبطاطس مهروسة عليها شوية من الجبنة والزتون الحشو والتشكيل حسب زوقك والمتوفر عندك ابتدي احشي واقفلها زي القطايف وبالشوكة اعيد قفل عليها وممكن بالقطاعة اقطع الزيادة من الاطراف عشان تكون متساوية شكليي بقا وابدعي .
5- بعد مشكلتيهم ممكن تفرزيهم بالحشو ادي وتطلعي وتقلي ع طول علي زيت سخن بقا وغزير ونار هادية نزلي السمبوسك وابدئي قلبي لغاية متلاقيها بقت باللون الدهبي طلعيها وقدميها بقا مفيش احلا من كده .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق