ارز بخاري
المقادير :
2كوب ارز بسمتي
4كوب شوربة مغلية
جزرة مبشورة
بصلة متوسطة مكعبات صغيرة
2فص كبير ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة صلصة
2ورق لورا
2عود قرفة خشب
فصوص حبهان
2عود قرنفل
ملح
فلفل اسود
كمون
رشة حبهان بودر
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة زيت
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت والزبدة واول ميسخنم انزل البصلة واشوحها لغاية متدبل وتاخد لون دهبي بسيط خالص انزل الثوم واشوحة ريحتة تظهر انزل القرفة والحبهان والقرنفل واللورا واقلبهم معاهم اول مريحة التوابل الاعود تطلع ريحتها انزل الجزر واشوحة معاهم يدبل .
2- انزل الرز والتوابل والصلصة واقلبهم مع بعض اشوح الرز كويس اول ميسخن كويس انزل الشوربة واظبط الملح لان الشوربة بيبقا فيها ملح واسيبة يغلي واول ميتشرب اهدي النار واسيبة يستوي واقدمية مع الفراخ المشوية او اللحوم وبالف هنا .
المقادير :
2كوب ارز بسمتي
4كوب شوربة مغلية
جزرة مبشورة
بصلة متوسطة مكعبات صغيرة
2فص كبير ثوم مفروم
2ملعقة كبيرة صلصة
2ورق لورا
2عود قرفة خشب
فصوص حبهان
2عود قرنفل
ملح
فلفل اسود
كمون
رشة حبهان بودر
ملعقة كبيرة زبدة
ملعقة كبيرة زيت
الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل الزيت والزبدة واول ميسخنم انزل البصلة واشوحها لغاية متدبل وتاخد لون دهبي بسيط خالص انزل الثوم واشوحة ريحتة تظهر انزل القرفة والحبهان والقرنفل واللورا واقلبهم معاهم اول مريحة التوابل الاعود تطلع ريحتها انزل الجزر واشوحة معاهم يدبل .
2- انزل الرز والتوابل والصلصة واقلبهم مع بعض اشوح الرز كويس اول ميسخن كويس انزل الشوربة واظبط الملح لان الشوربة بيبقا فيها ملح واسيبة يغلي واول ميتشرب اهدي النار واسيبة يستوي واقدمية مع الفراخ المشوية او اللحوم وبالف هنا .
احلي حاجة انكم بتنزلو الطريقة تسلمو
ردحذفتسلمى لتعليقك شرفتينا ونورتينا بزيارتك وتعليقك
حذف