حلوي المن والسلوي
المقادير :
2كوب سكر
نصف كوب ماء
ملعقة كبيرة عصير ليمون
2بياض بيضة
رشة ملح
نصف ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة صغيرة حبهان مطحون
مكسرات محمصة وساخنة
دقيق
فستق حلبي مطحون
الطريقة :
1- في حلة انزل السكر والماء والليمون واضعها علي النار مع التقليب المستمر براحة جدا حتي يصل لونة اللي اللون الدهبي واشيلة من ع النار .
2- في العجان او في بولة وانزل البياض والملح واخفق بالمضرب الكهربائي او العجان لغاية مالقوام يغلي ويبقا فوم ابيض .
3- اول ميتكون فوم ابيض اخفق ومع الخفق انزل من السيرب سرسوب مع الخفق حتي يمتزجو مع بعض انزل الحبهان والفانيليا والمكسرات واقلبهم براحة مع بعض .
4- احضر قالب بيريكس بة كيس وارشة بالدقيق وانزلها وارش علي الوش رشة من الدقيق واسبها في التلاجة 12ساعة كاملة .
5- بعدها ابدء اجيب طبق فيه دقيق واخد منها بالمعلقة اكورها وانزلها ابدرها بالجقيق واطعها في طبق واكمل الكمية بنفس الطريقة واضع علي الوجة الفستق الحلبي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق