--> حلوي المن و السلوي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الحلويات / المن / حلوي / فاطمه ابو حاتي / والسلوي

حلوي المن و السلوي

حلوي المن والسلوي 

المقادير :
2كوب سكر 
نصف كوب ماء 
ملعقة كبيرة عصير ليمون 
2بياض بيضة 
رشة ملح
نصف ملعقة صغيرة فانيليا 
ملعقة صغيرة حبهان مطحون 
مكسرات محمصة وساخنة 
دقيق 
فستق حلبي مطحون 

الطريقة :
1- في حلة انزل السكر والماء والليمون واضعها علي النار مع التقليب المستمر براحة جدا حتي يصل لونة اللي اللون الدهبي واشيلة من ع النار .
2- في العجان او في بولة وانزل البياض والملح واخفق بالمضرب الكهربائي او العجان لغاية مالقوام يغلي ويبقا فوم ابيض .
3- اول ميتكون فوم ابيض اخفق ومع الخفق انزل من السيرب سرسوب مع الخفق حتي يمتزجو مع بعض انزل الحبهان والفانيليا والمكسرات واقلبهم براحة مع بعض .
4- احضر قالب بيريكس بة كيس وارشة بالدقيق وانزلها وارش علي الوش رشة من الدقيق واسبها في التلاجة 12ساعة كاملة .
5- بعدها ابدء اجيب طبق فيه دقيق واخد منها بالمعلقة اكورها وانزلها ابدرها بالجقيق واطعها في طبق واكمل الكمية بنفس الطريقة واضع علي الوجة الفستق الحلبي .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top