قلقاس بالخضرة
نصف كيلو قلقاس مكعبات
كوب كزبرة اوراق
كوب سلق اوراق
ملعقة كبيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة كزبرة جافة
2كوب شوربة
مكعب مرقة
2ملعقة كبيرة زبدة
رشة سكر
ملح
فلفل اسود
شاهد ابضا : طريقة عمل الشعرية باللحمة
الطريقة :
1- في حلة علي النار اضع الشوربة تغلي وانزلها القلقاس واسيبهم يغلو تاني والقلقاس وعلي نار هادية اسيبو يستوي .
2- في الخلاط انزل الخضرة وشوية من المية لغاية مفرمهم كويس اوي واصفيهم في مصفا ضيقة اخد المية والتفل علي طاسة فيها زيت انزلة ومعاه الثوم .
3- اخد المية انزلها علي القلقاس واخد التفل اللي طلع مع الثوم واقلب فيه علي النار لغاية مالثوم باخد اللون الدهبي وكل ده ع نار هادية خالص عشان التقلية متتحرقش واول متعمل صوت وانتي بتقلبيها والققاس يكون استوي انزلة الطشة وتقليبة واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق