--> طريقة عمل المخ البانية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home البانية / المخ / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل المخ البانية

مخ بانيه

مخ بانيه فاطمه ابو حاتي

المقادير :
2مخ بقري
بصلة 
جزرة شرائح
2فص ثوم شرائح
ماء بثلج
2ملعقة كبيرة خل 
بشر ليمونة 
5فص حبهان صحيح
3ورق لورا
فلفل اسود صحيح
للتغطية :
كوب دقيق 
2بيض
نصف كوب ماء بصل 
كوب بقسماط
رشة كمون
ملح
فلفل اسود

شاهد ايضا : طريقة عمل الفشة والطحال المحمر 

الطريقة :
1- في حلة علي النار انزل اللورا والحبهان افتحة وانزلة والفلفل والثوم والجزر والبصل وبشر الليمون واسيبها تغلي كويس .
2- اكون غسلة المخ وطبعا اتعملي معاه براحة خالص واقعية في شوية مية بخل 5دقايق واول مالماية تغلي تنزلية في المية 5دقايق بالظبط.
3- بعد سلق المخ انزلة علي طول علية المية المثلجة 5دقايق كمان وادخلة متغطي التلاجة لتاني يوم او 6ساعات عشان تقدري تقطعية .
4- بعد متخرجية قطعية قطع صغيرة براحة خالص ويتقطع سقعان وابدئي بقا اعمل في الكافر هاتي مية البصل نزللها البيض وملح وفلفل اسود وكمون وقلبيهم والدقيق والبقسماط وسبيس شوية من الدقيق للتغطية وتبلي البقسماط مع الدقيق وبنفس التوابل .
5- نزلي المخ في الدقيق وبعدين البيض والبقسماط بالدقيق ورصي الكمية كلها علي طبق جنب بعض وسخني زيت كويس اوي يكون غزير ونزلي القطع وهدي النار وخلية ياخد لون دهبي وقدمية بالهنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top