--> طريقة عمل تورتة كيكة الفادج - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التورتات / الفادج / تورتة / فاطمه ابو حاتي / كيكة

طريقة عمل تورتة كيكة الفادج

تورته كيكه فادج

كيكة الفادج

المقادير :
للكيك:
كوب ونصف لبن رايب
2كوب ونصف دقيق
كوب كاكاو خام
3بيضات
2كوب ونصف سكر
كوب الا ربع زيت وربع كوب زبدة
كوب ونصف ماء ساخن ومذاب فيه ملعقة نسكافية
ملعقة كبيرة فانيليا
نصف ملعقة بيكينج صودا
باكو بيكينج بودر
رشة ملح
للصوص :
كوب الا ربع لبن مثلج
كوب الا ربع سكر بودرة
كوب كاكاو محلي
كوب زيت
2كيس كريم شانتي
4ملعقة كبيرة لبن بودرة
للجناش:
كوب كريمة
2ونصف كوب شيكولاتة مبشورة

شاهد ايضا :طريقة عمل تورتة الفاكهة 

الطريقة :
1- في بولة انزل الدقيق والملح والكاكاو والبيكينج صوداوالبيكينج بودر  والسكر والبيض والفانيليا واللبن والزيت ع زبدة او زيت بس واخلط كل ده بالمضرب الكهربائي لغاية ماكل المكونات تمتزج انزل المية المخلوط فيها النسطافية واخلط تاني والخليط هيبقا عندي سائل .
2- اكون مجهزة صنيتين مدهونين زيت ومبطنين بالدقيق والفرن سخن جدا علي 180 انزل الخليط اقسمة علي الصنيتين بالتساوي وادخلهم الرف الوسطاني مده 40دقيقة ويطلع  اقلبة واسيبة يبرد خالص.
3- في الخلاط او الكبة انزل الكاكاو واللبن والسكر واللبن واخلطهم حتي يمتزجو جيدا وانزل الزيت شوية بشوية مع الخفق لو في الكبة لكن في الخلاط انزل سرسوب رفيع مع الضرب لغاية مالقوام  يصبح صوص ناعم .
4- بعد مالكيكات بردن اجيب الاولي وانزل عليها الصوص وانزل التانية عليها وفي حلة اغنزل الكريمة تسخن بس وانزل عليها الشيكولاتة واقلبهم كويس لغاية مالشيكولاتة تسيح تماما وانزلها علي الكيكة اغطيها بيها وازين بوردات كريم شانتي وكريز مجفف وادخلها التلاجة لتاني يوم الصوص هيتماسك وتكون تحفة جدا وقدميها بالهنا.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top