فطيره شاي بالجبنه
المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب لبن
نصف كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ماء دافيء للعجن
نصف ملعقة صغيرة ملح
للحشو :
كوب جبنة براميلي
فلفل الوان مكعبات
حبة البركة
لدهن الوجة :
بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
رشة فلفل اسود
الطريقة :
1- في العجان او علي ايدك نزلي ادقيق والخميرة والسكر والملح واقلب المكونات الجافة انزل الزيت واللبن واعجن وابدء انزل المية وحده وحده لغاية متتكون عجينة طرية واول متتكون اعجنها 10دقايق .
2- لو الخميرة واثقة فيها كويس نزليها مع المكونات علي طول لو اول مرة تجربيها يبقا هتختبريها السكر والخميرة مع ربع كوب ماء دافي واقلبهم اولال متكون فقاقيع وتفور يبقا كويسة اشتغليبيها عادي .
3- بعد مالعجينة اتعجنت كويس طرية وناعمة خالص نزليها البولة وسبيها تختمر كويس وبعد متتخمر افرديها كويس بسمك سنتي وابدئي قطعيها بالقطاعة دوائر .
4- في بولة انزل الجبنة والفلفل الالوان واقلبهم مع بعض كويس وانزل الحشو في النص واقفل من الجوانب بس والنص يكون مفوح زي مهوا ارصهم في الصواني والافضل تكون الومنيوم ومدهونة زيت بسيط ولو تيفال حطي ورقة زبدة ممكن تعمليها بشكل تاني انك ترصيهم زي خلية النحل يبقو قطعة واحدة بعد مرص كل الكمبية سبيها تخمر تاني .
5- بعد ميخمرو تاني اخلط اللبن والبيض والفلفل وادهن الجوانب وارش حبة البركة وادخلها فرن سخن علي 200علي الرف الوسطاني تاخد لون من تحت وفوق واقدمها .
المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب لبن
نصف كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ماء دافيء للعجن
نصف ملعقة صغيرة ملح
للحشو :
كوب جبنة براميلي
فلفل الوان مكعبات
حبة البركة
لدهن الوجة :
بيضة
2ملعقة كبيرة لبن
رشة فلفل اسود
الطريقة :
1- في العجان او علي ايدك نزلي ادقيق والخميرة والسكر والملح واقلب المكونات الجافة انزل الزيت واللبن واعجن وابدء انزل المية وحده وحده لغاية متتكون عجينة طرية واول متتكون اعجنها 10دقايق .
2- لو الخميرة واثقة فيها كويس نزليها مع المكونات علي طول لو اول مرة تجربيها يبقا هتختبريها السكر والخميرة مع ربع كوب ماء دافي واقلبهم اولال متكون فقاقيع وتفور يبقا كويسة اشتغليبيها عادي .
3- بعد مالعجينة اتعجنت كويس طرية وناعمة خالص نزليها البولة وسبيها تختمر كويس وبعد متتخمر افرديها كويس بسمك سنتي وابدئي قطعيها بالقطاعة دوائر .
4- في بولة انزل الجبنة والفلفل الالوان واقلبهم مع بعض كويس وانزل الحشو في النص واقفل من الجوانب بس والنص يكون مفوح زي مهوا ارصهم في الصواني والافضل تكون الومنيوم ومدهونة زيت بسيط ولو تيفال حطي ورقة زبدة ممكن تعمليها بشكل تاني انك ترصيهم زي خلية النحل يبقو قطعة واحدة بعد مرص كل الكمبية سبيها تخمر تاني .
5- بعد ميخمرو تاني اخلط اللبن والبيض والفلفل وادهن الجوانب وارش حبة البركة وادخلها فرن سخن علي 200علي الرف الوسطاني تاخد لون من تحت وفوق واقدمها .
جميله جدا ياشيف تسلم ايدك
ردحذف