--> طريقة عمل بيتزا بالجمبري - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الجمبري / بيتزا

طريقة عمل بيتزا بالجمبري

بيتزا الجمبري 

المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة كبيرة مايونيز
علبة زبادي صغيرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب ماء دافيء
ماء دافيء للعجن
الصوص :
ملعقة كبيرة كاتشب
2ملعقة كبيرة صلصة
ملعقة كبيرة زعتر
ملعقة صغيرة ثوم بودر
ملح
فلفل اسود
ملعقة كبيرة زيت
للتوبينج :
جمبري
ملح
ففل اسود
كمون 
ميكس جبن شيدر ومونزاريلا
زيتون اسود قطع صغيرة
فلفل رومي قطع صغيرة
طماطم قطع صغيرة

شاهد ايضا :  طريقة عمل البيتزا من الشيف فاطمه ابو حاتى

الطريقة :
1- في ربع كوب ماء اضع الخميرة والسكر واقلبهم واسبهم علي جمب يخمروا .
2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر واللبن واقلبهم وانزل الزبادي والمايونيز واقلب انزل الخميرة اللي فارت واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية وافضل اعجن فيها مدة 10 دقايق واتركها متغطية في مكان دافيء ليتضاعف حجمها .
3- عما العجينة تختمر هعمل الجمبري حلة لي النار فيها مية بتغلي وانزل الجمبري النضيف ومغسول كويس في مصفا في المية واقلبة دقيقة واحده بس وارش عليه رشة ملح وفلفل وكمون .
4- والصوص اخلط الكاتشب والصلصة والزيت والزعتر والثوم والملح والفلفل واخلطهم مع بعض .
5- ارش ع الرخامة دقيق وافرد الجينة بسمك نصف سنتي واعملها فتحات بالشوكة ادهن الصنية الالومنيوم زيت وانزل العجينة وافرد الصوص وانزل طبقة من الجبن وعليها فلفل وطماطم والجمبري وفلفل وطماطم وزتون والجبن وادخلها فرن سخن علي 200علي الرف الوسطاني لغاية مالارضية تاخد لون حلو ووالاطراف تاخد اللون الدهبي واقدمها بالف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top