--> طريقة عمل الديك الرومي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الديك / الرومي / فاطمه ابو حاتي

طريقة عمل الديك الرومي

ديك رومي 


المقادير :
ديك رومي 
للحقن :
ملعقة كبيرة كاتشب 
ملعقة كبيرة عسل ابيض 
عصير برتقالة 
ملعقة كبيرة ملح
فلفل اسود
رشة حبهان بودر 
ملعقة كبيرة بصل بودر 
ملعقة صغيرة ثوم بودر 
للتتبيلة :
م ك كاتشب 
م. ص بصل بودر 
م.ص ثوم بودر 
بصلة 
1طماطم 
ملعقة كبيرة ملح
رشة فلفل اسود
للتسوية :
جزر مكعبات 
بصل مكعبات 
طماطم مكعبات 
كرفس او كزبرة خضرا 
ثوم صحيح



الطريقة :
1- اول حاجة هتغسلي الديك الرومي وتنضفية كويس وتسبية يتصفي خالص هتجيبي بولة تنزلي فيها البرتقال والكاتشب والعسل والملح والفلفل والحبهان والبصل والثوم واقلب كل المكونات مع بعض وهتجيبي حقنة مقاس كبير وهتخدي من التتبيلة وهتحقني المناطق كلها بس اتوصي بالصدر شوية .
2- في كبة او الخلاط نزلي الكاتشب والبصل والطماطم والملح والفلفل والبصل والثوم البودر واخلطيهم كويس جدا وتبلي الرومي من برة ومن جوة ومن كل النواحي وسبية شوية لو هتحشية تبلية وسبية ساعة وبعدين احشية وكتفية كويس ونزلية في كيس حراري مع الخضار كلة واقفلي علية كويس بالمقفل وسبية في التلاجة لتاني يوم .
3- هتية وحطية في صنية غويطة وحطي ف الصنية مية مغلية وبسكينة رفيعة اعملي 4فتحات في الكيس وسخني الفرن كويس جدا علي درجة حرارة عالية اوي ودخلية ع الارضية يغلي وطلعية علي الرف الوسطاني وهدي النار خالص ع160 وسبية برحتو لغاية ميستوي وهيتحمر جوة الكيس وهيبقا زي الفل هو بياخد من 4الي 5او 6ساعات حسب حجم الديك وقدمية .
<

اقرأ أيضا:

هناك 3 تعليقات:

  1. مفيش ديك رومي من دا

    ردحذف
  2. انا تمتلئ الديك الرومي دا كان تحفه بجد تسلم ايدك

    ردحذف
    الردود
    1. تسلمى ياحبيبتى دا من زوقك

      حذف

اللحوم

اللحوم
to Top