زنجر فراخ
كيلو صدور فراخ
كوب بقسماط
كوب كورن قليكس
بيضة كبيرة
4ملعقة كبيرة دقيق
4ملعقة كبيرة نشا
4ملعقة كبيرة دقيق الذرة الاصفر
3/4ملعقة صغيرة بيكينج بودر
للتتبيلة :
2ملعقة كبيرة صويا صوص2ملعقة كبيرة سويت شيلي صوص
ملعقة صغيرة مستردة
ملعقة صغيرة شطة
نصف ملعقة صغيرة بابريكا
ملعقة صغيرة ملح
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود
شاهد ايضا : طريقة عمل البانية المقرمش
الطريقة :
1- في بولة انزل ملح وفلفل والبابريكا والسويت شيلي صوص والصويا صوص والشطة والمستردة واقلبهم كويس مع بعض وانزل فيها الفراخ واقلبهم والافضل اسبها في التتبيلة ليلة كاملة او 4ساعات في التلاجة .
2- بعد مالفراخ اتبلت اجيب بولة وانزل الدقيق ولانشا والدقيق الاصفر والبيكينج بودروالبيضة وملح وفلفل واقلبهم وانزل مية وحده وحده لغاية ميعطيني قوام البان كيك .
3- في طبق اخلط البقسماط والكورن فليكس واقلبهم مع بعض كويس جدا وانزل قطعة الفراخ في الخليط وانزل في التتبيلة الجافة وارصهم علي طبق جمب بعض واغطيهم وادخلهم الفليزر او التلاجة ساعة واقليها في زيت سخن جدا غزير لغايه متاخد اللون الدهبي واقدمها بالف هنا وممكن تشليها متغطية بالكفر بتاعها عادي في اطباق في الفليزر وقت الاستخدام.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق